Prima pagină » Economic » MADR dă asigurări: Rectificarea bugetară nu afectează nicio categorie de cheltuieli

MADR dă asigurări: Rectificarea bugetară nu afectează nicio categorie de cheltuieli

MADR dă asigurări: Rectificarea bugetară nu afectează nicio categorie de cheltuieli
Sumele care fac obiectul diminuării din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la rectificarea bugetară nu afectează nicio categorie de cheltuieli, sumele corespunzătoare formelor de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat nefiind influențate, anunță MADR.

Propunerea de diminuare a bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale pe anul 2019 cu suma de 310,4 mil lei, cuprinsă în proiectul de OG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, reprezintă în fapt o reașezare a indicatorilor financiari aprobați, precum și reducerea sumelor ce au fost reținute în conformitate cu prevederile art. 21 alineatul 5 al Legii 500/2002 privind finanțele publice, precizează ministerul.

Proiectul de rectificare bugetară pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor prevede, în cazul MADR, un minus de 310,4 milioane lei. Documentul precizează că execuția la semestrul I este de 34% din bugetul aprobat.

Propunerea de diminuare a cheltuielilor bugetare a avut în vedere execuția pe primul semestru al anului 2019 raportată la prevederile bugetare anuale și diminuarea sumelor reținute în proporție de 10%. S-au identificat economii în principal la: transferuri între unități ale administrației publice -277,4 milioane lei, sumă mai mică decât reținerea de 10%. Propunerea de rectificare are in vedere gradul de execuție al cheltuielilor pe primele 6 luni de 33%, media plăților lunare fiind de 109,7 milioane lei/lună, media rămasă de utilizat pe următoarele 6 luni, după rectificare, fiind de 176,6 milioane lei/lună; subvenții -29,4 milioane lei, sumă mai mică decât reținerea de 10% respectiv 30,0 milioane de lei. Această sumă nu este angajată prin acte normative; cheltuieli de capital -4,2 milioane lei unde execuția a reprezentat 3,2% din prevederile anuale, media plăților lunare fiind de 0,2 milioane lei/lună, media rămasă de utilizat pe următoarele 6 luni, după rectificare, fiind de 6,1 milioane lei/lună.

Citește și