MAGAZINUL COCOR este EXECUTAT SILIT. Cu cât îl scoate BCR la vânzare
BCR execută silit centrul comercial Cocor și va organiza o licitație de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preț de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestată în instanță de proprietarii magazinului.
„La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicație de vânzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecătoresc, la cererea BCR. Licitația va avea loc pe 16.11.2012 (…) și prețul de pornire este de 134,9 milioane de lei. Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit inițial la prețul de 42 milioane de euro, iar la insistența BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestație la executarea în instanță”, se arată într-un anunț al firmei Cocor București (COCR), proprietarul magazinului, transmis Bursei de Valori București (BVB).
BCR a finanțat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.
„De la 6.06.2012, Cocor a plătit către BCR peste 1,25 milioane de euro și poate achita sume suplimentare cu condiția semnării unui act adițional la creditul ipotecar. Continuăm negocierile cu BCR și sunt șanse ca în perioada imediat următoare să ajungem la o înțelegere și să semnăm actul convenit”, se menționează în anunțul transmis BVB.
Acționarii centrului comercial Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spațiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piața Unirii din București, stabilind un preț minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spațiul se află în proprietatea Cocor din 1994 și era inclus în lista proprietăților scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acționari în luna iulie și care prevede restructurarea firmei. Acționarii au stabilit, la acea dată, un preț de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.
La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).
Investițiile totale în noul Cocor și în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investițiilor, suprafața închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătrați. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.
Cocor București a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creștere de 4,6 ori față de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.
Cocor este deținută de fondul de investiții Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beșliu, SIF Muntenia și SIF Transilvania.
Titlurile Cocor București sunt tranzacționate pe piața Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate vineri, la un preț de 98,5 de lei pe acțiune. La această cotație capitalizarea firmei era de 29,7 milioane de lei (6,6 milioane de euro).