Prima pagină » Economic » Mai multe restaurante din zona de lux a Capitalei au fost închise

Mai multe restaurante din zona de lux a Capitalei au fost închise

Mai multe restaurante din zona de lux a Capitalei au fost închise
Mai multe restaurante de lux din Capitală, închise între 1-3 luni, pentru că nu emiteau bon fiscal

Surse din cadrul ANAF au declarat agenției MEDIAFAX că restaurantele cu activitate suspendată se află în zone mondene precum Dorobanți, Herăstrău, dar și în zona Bulevardului Decebal și în Mall Vitan.

Potrivit surselor, restaurantele sau localurile a căror activitate a fost suspendată sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului și Dristor Kebap Mall Vitan.

A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan.

Pe ușile localurilor, autoritățile au lipit următorul anunț: „Activitate suspendată de Antifraudă-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”.

În cazul unuia dintre restaurantele suspendate din zona Dorobanți, pe un alt afiș, conducerea localului arată că în urma unui control desfășurat sâmbătă, 14 martie, la ora 23.00, localul a fost închis pentru 30 de zile și amendat cu 10.000 lei pentru că „la numărarea banilor de către inspectorii ANAF s-a găsit o diferență numerar în plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X fiscal de încasări”. Anunțul restaurantului precizează că diferența era de fapt bacșișul celor patru ospătari și al barmanului.

Conducerea restaurantului adaugă, totodată, că închiderea localului pe motiv de fraudă fiscală și neemitere de bonuri fiscale este „complet eronată și exagerată”.

Inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat la sfârșitul săptămânii trecute 125 firme din București și au constatat nereguli pentru sancționarea cărora au dispus suspendarea activității a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună și trei luni, se arată într-un comunicat al instituției.

Inspectorii fiscali au dispus amenzi în valoare totală de 899.500 lei și confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro și 3.200 dolari SUA.

Conform DGAF, acțiunile de verificare au vizat firme localizate în zonele Valea Cascadelor, Dorobanți, Herăstrău, Bulevardul Decebal și în Mall Vitan, care activează în domeniul comercializării materialelor de construcții, în domeniul alimentației publice și în domeniul schimbului valutar.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifraudă au fost încălcarea obligațiilor legale de utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidențelor financiar-contabile și comercializarea de produse alcoolice fără banderole fiscale.

DGAF mai arată în comunicat că va continua acțiunile de control în zonele cu risc fiscal ridicat și îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziționat.

 

Citește și