Compania a deschis la începutul lunii o cafenea în București, în restaurantul din Titan, investind 350.000 de lei în locație, se arată într-un comunicat al McDonald”s.
Restaurantul din Titan funcționează din anul 2010 și deservește zilnic circa 2.000 de clienți. Totodată, compania a inaugurat vineri o McCafé în restaurantul din Buzău, în urma unei investiții de peste 370.000 de lei. Înființat în 1999, restaurantul din Buzău are o capacitate de 53 de locuri în interior și 72 pe terasă, cu peste 2.500 de clienți zilnic.
McDonald”s vrea să mai deschidă în perioada următoare o cafenea în restaurantul din zona Păcii din București una în restaurantul Pitești Gară și una în restaurantul din Craiova.
Directorul general al companiei, Daniel Boaje, a declarat în iunie pentru MEDIAFAX că McDonald”s România pregătește investiții de peste 13 milioane lei în acest an, în deschiderea de McCafé-uri.
El a mai spus că, la nivel național, restaurantele au 55 de milioane de vizitatori pe an și există un trend semnificativ de creștere a consumului și a numărului de vizite.
„Anul acesta nu avem ca prioritate deschiderea de restaurante, ci dezvoltarea conceptului McCafé, avem 14 în prezent, dar vom avea 20 până la sfârșitul anului, și să remodelăm restaurantele. Nivelul de investiții este comparabil cu cel de anul trecut, de peste 13 milioane lei, din surse proprii ale companiei, în proiectele McDonald”s România”, afirma Boaje.
McDonald”s aniversează în acest an 20 de ani de la deschiderea primului restaurant în România, cel de la Unirii.
Compania a investit 700 de milioane de lei în cei 20 de ani și are o echipă de peste 4.000 de angajați.