Ministerul Economiei va înființa parcuri industriale pe terenurile unor companii aflate în insolvență

Publicat: 31 01. 2013, 16:51
Actualizat: 06 08. 2014, 00:46

Terenurile unor companii ale statului aflate în insolvență și care probabil vor da faliment vor fi reintroduse în circuitul economic prin înființarea de parcuri industriale, măsura fiind luată pentru a „apăra” aceste terenuri de speculanții imobiliari, a anunțat ministrul Economiei Varujan Vosganian.

Aflat, joi, la Ploiești, unde a participat la un workshop la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunțat că ministerul pe care îl conduce are un program care include câteva orașe mari în care statul deține societăți aflate în insolvență și care au terenuri ce vor fi transformate în parcuri industriale.

„Avem un program, cel puțin în câteva orașe până în clipa de față, pe care să dimensionăm terenuri pe care le avem în proprietatea unor companii care se află în statut de insolvență și la care insolvența e probabil să meargă către faliment și să apărăm aceste terenuri de speculații imobiliare și să le destinăm parcurilor industriale. Sunt zeci și zeci de hectare de teren care pot fi folosite în acest scop, mai ales că ele, aparținând unor infrastructuri industriale, au racordări la utilități și pot fi foarte rapid reintroduse în circuitul economic”, a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat că orașele în care există astfel de terenuri care sunt incluse în acest program sunt: Craiova, Cluj, Brașov, Ploiești, Iași și București.

În acest context, ministrul Economiei a sus că România are nevoie „să se reindustrializeze” și că reindustrializarea trebuie făcută „pe baze private, de această dată”, ceea ce presupune, pe de o parte, stabilitate politică și legislativă, iar pe de altă parte presupune un mediu economic ospitalier, dar și o atitudine corectă, echilibrată din partea statului.

Vosganian a susținut că „reidustrializarea” nu presupune „să fie luat de la început un proces care s-a petrecut în România în anii ”50″.

(Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro)