Negocierile dintre conducerea Dacia și sindicat au luat sfârșit. Cu cât vor crește salariile angajaților de la Mioveni
Negocierile dintre conducerea constructorului auto Dacia și Sindicatul Autoturisme Dacia s-au încheiat marți, fiind agreate o creștere a „masei salariale” cu 6% și o primă de rezultat pentru toți angajații, pentru rezultatul anului 2012, de 1.680 lei brut, informează Mediafax.
„În cadrul ședinței finale de negociere, părțile au convenit creșteri salariale, care vor fi acordate din luna mai și care pentru perimetrul platformei reprezintă o creștere a masei salariale cu 6%.
În plus, toți angajații vor primi o primă pentru rezultatul anului 2012, în valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordată, de asemenea, în luna mai 2013″, se spune într-un comunicat transmis de Dacia.
Negocierile au început în data de 20 februarie, până în prezent având loc mai multe ședințe.
Reprezentanții constructorului auto au anunțat la 8 aprilie că solicitarea sindicatului Dacia echivalează cu o majorare a veniturilor de circa 40% și este „complet nerealistă”, punând în pericol competitivitatea companiei și locurile de muncă.
Conducerea Dacia a propus atunci sindicatului ca noul Contract Colectiv de Muncă pentru acest an să prevadă creșteri generale de 90 lei pentru operatori și personalul tehnic, economic, științific și administrativ (TESA) nivelurile 5-7, din ianuarie 2013, urmând ca din luna mai să existe o majore de 85 lei pentru operatori, o creștere individuală de 4% pentru TESA nivelurile 5-7 și de 6% pentru TESA nivelurile 8-10.
Totodată, managementul a propus o primă de rezultat de 900 lei pentru anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de companie.
O parte a angajaților uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea pe 20 și 21 martie, nemultumiți că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă și că revendicările salariale cerute de ei nu au fost incluse în document.
Conducerea Dacia și reprezentanții sindicatului au convenit la 21 martie să continue negocierile pentru contractul colectiv de muncă doar în condițiile reluării lucrului și revenirii la o desfășurare normală a producției.
De asemenea, părțile au agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere.