Negrițoiu, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță restructurări: „Sunt prea mulți șefi în ASF”

Negrițoiu, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță restructurări: Sunt prea mulți șefi în ASF

Procesul amplu de reorganizare prin care va trece ASF va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul și creșterea semnificativă a eficienței, având ca model organizarea BNR, a anunțat președintele autorității, Mișu Negrițoiu.

„Raportul PwC propune revizuirea numărului de personal de execuție în baza unei organigrame simplificate (…) Se vor elimina anumite nivele de conducere nenecesare și se vor simplifica procesele de execuție din instituție. Nu pot să vă dau cifre acum, dar obiectivul este reducerea masivă a cheltuielilor de personal și îmbunătățirea substanțială a eficienței. Am discutat cu personalul. Avem nevoie de fiecare, dar nu de toată lumea. Cine muncește, cine e eficient, va avea un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru mine, nici pentru mine, deși avem un contract colectiv. Locul de muncă se câștigă prin performanță”, a spus Negrițoiu la primă conferință de presă de la preluarea mandatului.

Potrivit președintelui ASF, restructurarea va privi în principal funcțiile de conducere și în special cele de middle management.
„Sunt prea mulți șefi în ASF”, a spus Negrițoiu.
El a arătat că reducerea cheltuielilor a început deja prin scăderea remunerațiilor și indemnizațiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remunerațiile din BNR și sub o medie a autorităților similare din UE.

„Am cea mai mare scădere, dar nu vă dau procentele și sumele, pentru că trebuie să mă lămuresc cu privire la principiul afișării salariilor individuale. Ne vom respecta prevederea legală de a publica cheltuielile salariale ale conducerii. Scăderile au fost substanțiale”, a adăugat Negrițoiu.

Șeful ASF a anunțat că angajările din ASF au fost blocate și au fost suspendate toate primele și bonusurile până la finalizarea noii organigrame. În opinia lui Negrițoiu, salariații ASF ar trebui să primească o singură primă, în funcție de performanța anuală, iar primele de performanță să fie doar excepții, pentru rezultate pe proiecte speciale.
Președintele a mai arătat că nu a adus pe nimeni în ASF și nici nu dorește să aducă pe cineva din afară până când nu se revizuiește organigrama și nu ar apărea funcționalități la care să nu poată să corespundă personalul actual.
„Folosim modelul de organizare a BNR și programul lor de dezvoltare internă a oamenilor. Folosim experiența BNR și am constatat, încă o dată, că BNR este o organizație foarte reușită, cu o îmbinare fericită de instituție publică cu o abordare de instituție privată”, a mai spus Negrițoiu.
La începutul lunii aprilie, Parlamentul a hotărât numirea lui Negrițoiu în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Mandatul acestuia a început la 1 mai.

El a fost director general al ING România până în vara lui 2012, iar ulterior a ocupat poziția de președinte non-executiv.
Negrițoiu este economist, fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă (1992-1993). El a fost deputat în legislatura 1996 – 2000.
În mai 1997, demisionează din Parlament și trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcția de corporate finance manager.

În anul 1999 este promovat ca vicepreședinte și director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Negrițoiu a preluat poziția de director general al ING Bank România și de președinte al Comitetului pe Țară al ING România, grup financiar care include banca ING Bank România, compania de asigurări de viață și pensii ING Asigurări de Viață (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease și societatea de investiții imobiliare ING Real Estate Investment Management.

Negrițoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executivă a unei mari bănci cu acționar majoritar străin. În acel moment, ING era a patra bancă de pe piața din România după valoarea activelor.
În paralel cu activitatea profesională, el desfășoară și o activitate didactică fiind profesor universitar asociat al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universității Hertdforshire (Anglia).

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Permis de conducere doar după 26 de ani pentru bărbați. Reguli mai stricte pe șoferii...
Schimbări importante în Codul Muncii. Informațiile care trebuie să ajungă la toți angajații
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Marea Mediterană a trecut printr-o transformare dramatică și a pierdut 70% din apă