Nu mai este drum de întoarcere. Ce trebuie să facă toți afaceriștii pentru a schimba modul de operare și de livrare a produselor și serviciilor

Nu mai este drum de întoarcere. Ce trebuie să facă toți afaceriștii pentru a schimba modul de operare și de livrare a produselor și serviciilor
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 25/08/2020, 13:50
Actualizat: 25/08/2020, 14:28

În prezent, susțin experții din domeniul serviciilor profesionale, companiile se concentrează pe redresare, pe măsură ce efectele #coronacrizei își fac simțită prezența din ce în ce mai mult, însă doar cele care accelerează transformarea digitală, prin adoptarea unor tehnologii cum sunt cloud, Inteligența Artificială (AI), infrastructuri IT flexibile și operațiuni inteligente, se vor afla în avangardă.

Potrivit concluziilor celui mai recent studiu Accenture, „Is it Time for a Course Correction?”, transformarea digitală reprezintă procesul de integrare a tehnologiilor digitale în toate ariile de business, ceea ce duce la o schimbare fundamentală a modului de operare și livrare a produselor și serviciilor

Transformarea digitală atrage totodată după sine și o schimbare culturală și determină ieșirea din confort a organizațiilor și a angajaților lor.

Dintre directorii generali care au răspuns la studiu, 92% au declarat că vor accelera investițiile în transformare digitală, iar 74% intenționează să-și regândească complet procesele și modelele de operare pentru a se adapta mai ușor la schimbări ce nu pot fi anticipate.

În plus, 87% dintre respondenți au afirmat iau în calcul posibilitatea de a achiziționa companii insolvabile, proprietate intelectuală sau forță de muncă talentată.

Ariile de business ar trebui să aibă în vedere trei principii

În demersul lor de redresare, succesul competitiv al companiilor va depinde de capacitatea lor de a prezice, a se pregăti și de a răspunde.

În acest context, business-urile trebuie să aibă în vedere trei principii. În primă instanță vorbim de schimbarea procesului decizional strategic.

Iată și sfaturile experților în acest context: „Revizuiți periodic ipotezele pe care le-ați făcut cu privire la punctele critice, identificați lacunele de înțelegere de la momentul definirii ipotezelor. Stabiliți care dintre acțiuni trebuie atenuate, care accelerate și care să continue conform planului inițial. De asemenea, aveți în vedere dacă este nevoie să încetați anumite acțiuni și să porniți altele noi”.

Apoi, specialiștii vorbesc despre redefinirea planurilor de investiții: „Urmăriți și actualizați permanent impactul deciziilor asupra contului de profit și pierdere precum și a creditelor și lichidităților. În cazul în care sunt identificate zone de supracapacitate, actualizați structurile de costuri, creând capacități de investiții pentru zonele care au o probabilitate mai mare să crească în toate scenariile”.

Nu în ultimul rând, cu privire la automatizarea sistemelor de avertizare rapidă, reprezentanții firmei implicate în studiu au mai precizat: „Investiți în sisteme de date de avertizare timpurie care monitorizează atent modul în care incertitudinile critice evoluează în timp real, impactul lor asupra indicatorilor interni și modificările care se impun față de scenariul inițial”.

Locul I în topul priorităților afaceriștilor – nevoile angajaților și cele ale clienților

Un alt aspect sesizat de experți este și acela potrivit căruia, pe parcursul procesului de redresare, trebuie să rămână prioritare pentru companii nevoile angajaților și cele ale clienților, ceea ce implică decizii responsabile, punând oamenii pe primul loc.

„Acest lucru va ajuta la consolidarea încrederii”, susțin experții.

Conform studiului, există o schimbare în ceea ce privește frecvența lucratului de acasă. Astfel, 36% dintre angajați intenționează să mărească timpul de muncă la distanță în viitor, în timp ce 53% dintre persoanele care nu au lucrat niciodată de acasă intenționează să lucreze de la domiciliu mai des în viitor.

Comportamentul clienților și al angajaților este probabil să se schimbe continuu pe măsură ce criza evoluează. Companiile trebuie să înțeleagă modul în care acest lucru le afectează activitatea în timp real și să dezvolte capacități și parteneriate pentru a explora mai eficient modalitățile de îmbunătățire a situației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×