Iată câteva sfaturi pentru a reduce risipa, a rotunji bugetul și, de ce nu, a lăsa planeta să respire.
Nu cumpăra obiecte inutile
În ziua de azi, multă lume tratează tristețea, depresia sau plictiseala prin shopping. Fie că este nevoie, fie că nu, să cumperi îți dă putere, acțiunea în sine generează de multe ori endorfinele și nu obiectele achiziționate. Evident, o sesiune de shopping impulsiv este nevinovată, suntem oameni.
Însă, dacă cumpăratul obiectelor inutile este frecvent chiar zilnic (nu contează că este o poșetă sau o cană) la sfârșitul unui an se pot aduna sume considerabile. Ține de bugetul și de preferințele fiecăruia, dar, probabil, într-un an cel puțin 1.000 lei sunt cheltuiți pe obiecte inutile.
Fă schimb de obiecte inutile, cu obiecte utile
Ceea nu nu îți mai folosește ție sau membrilor familiei tale poate fi schimbat cu obiecte folositoare. Și în România au început să se organizeze evenimente unde se schimbă obiecte (curate și în stare bună). Pe rețelele de socializare sunt numite bazaruri. Haine, haine de copii, jucării – care nu fac decât să ocupe spațiu se pot schimba cu obiecte utile. Și în plus, se încurajează reciclarea, dar veți avea și sentimentul de nou. Într-un an puteți economisi cel puțin 300 de lei prin astfel de demersuri.
Citește continuarea pe CSID!
Foto: Hepta