Numeroase companii germane vor relocarea în străinătate, din cauza prețurilor mari la energie /„S-a ajuns la un punct de saturație”

Publicat: 02 08. 2024, 17:09
Actualizat: 02 08. 2024, 17:10

This browser does not support the video element.

Numeroase companii germane analizează posibilitatea reducerii producției sau mutării activităților în străinătate, în contextul prețurilor mari la energie și al problemelor birocratice, arată un studiu realizat de Camera Germană pentru Comerț și Industrie (DIHK).

Aproape patru din zece companii industriale analizează posibilitatea restrângerii activităților de producție în Germania sau mutării în străinătate. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Camera Germană pentru Comerț și Industrie (DIHK). Prețurile mari și problemele birocratice generate de tranziția energetică stimulează tendința de relocare, informează publicația Die Welt.

La nivelul companiilor industriale mari, una din două analizează posibilitatea de a muta producția în străinătate. Camera Germană pentru Comerț și Industrie acuză politicienii că nu au reușit să le ofere firmelor perspective privind aprovizionarea cu energie în mod rentabil. DIHK cere diminuarea accizelor la energie.

”S-a ajuns la un punct de saturație, dat fiind că o treime dintre companii vor relocarea activităților, pentru industrie, este un rezultat preocupant”, afirmă Achim Derks, director-adjunct al Camerei Germane pentru Comerț și Industrie (DIKH).

Studiul a fost realizat în rândul reprezentanților a 3.300 de companii germane. Dintre acestea, 37% iau în considerare diminuarea producției sau transferul în străinătate, deși, în urmă cu un an, doar 31% analizau aceste opțiuni, conform postului MDR.

”Deși în 2023, multe companii încă observau șanse de realizare a tranziției energetice, acum văd mai multe riscuri”, a subliniat Achim Dercks.

Tarifele mari la energie și birocrația generată de tranziția ecologică descurajează continuarea producției și lansarea de investiții în Germania, atrage atenția Camera Germană pentru Comerț și Industrie.

Foto: Profimedia

Citește și:

Bloomberg: UE are în vizor companiile tehnologice americane, dar ar putea rata ținta /DECALAJUL transatlantic s-ar putea accentua

„Caracatița financiară” a lui Iulian Dumitrescu. 40 de FIRME ar fi fost conduse de „Baron” prin apropiații săi, mega-afaceri cu parcuri fotovoltaice

Hezbollah se pregătește de RĂZBOI cu Israelul /Organizația șiită transferă echipamente militare în Beirut