Prima pagină » Economic » O antreprenoare de 50 de ani a investit 5.000 de euro într-o afacere cu „cornete boierești”

O antreprenoare de 50 de ani a investit 5.000 de euro într-o afacere cu „cornete boierești”

O antreprenoare de 50 de ani a investit 5.000 de euro într-o afacere cu
Camelia Ghican s-a lansat în afaceri preparând un desert inedit: cornete boierești.

O fostă economistă în vârstă de 50 de ani a pornit anul acesta o afacere cu dulciuri realizate după o rețetă veche de un secol. Camelia Ghican face „cornete boierești”, un desert care, în trecut, se servea la Casa Regală și la palatele boierilor Ghica, scrie wall-street.ro.

„Cornetul este secretul prăjiturii. Se lucrează foarte greu, cu o manoperă elaborată, pe tăvi unse cu ceară de albine, tăiate fierbinți cu cuțite încinse în foc, numai în două persoane, pe niște fuse speciale din lemn”, a povestit femeia. „Este o rețetă de pe vremea fanarioților, adusă de cofetatii boierilor Ghica, odată cu venirea și stabilirea lor în Moldova, pe Valea Trotușului și transmisă din cofetar în cofetar, din generație în generație”, a adăugat ea.

FOTO: Facebook//Casa Ghican

5.000 de euro a investit Camelia inițial în afacere. Profitul a apărut însă după doar câteva luni. Deocamdată, problema cu care antreprenoarea se confruntă o reprezintă lipsa de personal calificat: doar două persoane lucrează acum în laboratorul de preparare a desertului.

Totuși, clienții sunt numeroși: unii cumpără regulat, fie în fiecare weekend, fie în timpul săptămânii, pe baza comenzii prealabile.

„Ne-am axat pe un singur tip de prăjitură, care nu se găsește în alte cofetării. Aceste cornete boierești reprezintă un desert de nișă și costă 65 de lei kilogramul”, a explicat antreprenoarea. „(…) Lucrez cu nucă de calitate, miere de albine, cremă ganache din cacao și ciocolată belgiană superioară”,își laudă produsele femeia de afaceri.

Pentru anul viitor, Camelia Ghican vrea să acceseze fonduri europene ca să-și dezvolte afacerea. În plus, aceasta și-a propus să extindă oferta de cornete boierești pentru portofoliul de deserturi ale cafenelelor din Centrul Vechi din București sau al restaurantelor cu specific tradițional.

Până atunci însă, antreprenoarea estimează o cifră de afaceri de 200.000 de lei pentru finele lui 2014.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Record absolut! Cu cât au împrumutat românii Guvernul în 2025?