O delegație a Senatului SUA se va deplasa în China, Japonia și Coreea de Sud, în efortul de avansare a intereselor economice și de securitate
O delegație a Senatului SUA va efectua, în octombrie, un turneu în China, Japonia și Coreea de Sud, în cadrul eforturilor de intensificare a relațiilor comerciale, inclusiv prin asigurarea unui mediu concurențial echitabil pe piața chineză, anunță Biroul senatorului Chuck Schumer, liderul grupului Partidului Democrat.
Delegația va fi formată din șase senatori și va fi condusă de Chuck Schumer și de colegul republican Mike Crapo. Biroul lui Mike Crapo a transmis că vizita va începe săptămâna viitoare, exprimând speranța că delegația va fi primită de președintele Chinei, Xi Jinping.
Senatorul Chuck Schumer a cerut insistent Administrației Joseph Biden să adopte o poziție mai dură față de China și a îndemnat Congresul să elaboreze legi care să abordeze preocupările generate de a doua economie a lumii. Mai mulți oficiali americani s-au deplasat în ultimele luni în China, inclusiv secretarul Comerțului, Gina Raimondo.
Biroul senatorului Chuck Schumer a comunicat că obiectivul turneului în China, Japonia și Coreea de Sud este promovarea intereselor economice și de securitate națională ale Statelor Unite. ”Turneul se va concentra pe necesitatea reciprocității în China pentru companiile americane, asigurării unui mediu egal pentru angajații americani și menținerii conducerii SUA în domeniul tehnologiilor avansate din sectorul securității naționale”, a subliniat Biroul senatorului Schumer, conform agenției Reuters.
Din delegație vor face parte și senatorii republicani Bill Cassidy și John Kennedy, precum și senatorii democrați Maggie Hassan și Jon Ossoff.
Gina Raimondo, secretarul american al Comerțului, a declarat în august că reprezentanții companiilor americane i s-au plâns că piața din China nu este deschisă investițiilor, în contextul amenzilor, perchezițiilor și altor acțiuni ale autorităților chineze. ”În multe cazuri, răbdarea companiilor americane se apropie de sfârșit și este momentul să acționăm. Firmele sunt expuse amenzilor foarte mari aplicate fără explicații, au fost revizuite reglementările antispionaj, care sunt neclare și trimit unde de șoc în mediile de afaceri americane. Sunt o serie de razii la sedii de companii, au apărut o serie de provocări noi care trebuie abordate”, a afirmat Gina Raimondo.
Citește și: