„Este prea devreme să adoptăm o poziție fermă asupra funcționării sistemului de reglementare care va fi instituit după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat Mario Draghi luni, în Parlamentul European, conform site-ului agenției Reuters.
„Ceea ce este important este că noi nu vom face niciun pas înapoi la nivelul pieței unice europene. Iar, pentru a fi membru al pieței unice, trebuie să fii subiect al Curții de Justiție a Uniunii Europene. Vom fi foarte atenți la acest lucru”, a atras atenția Mario Draghi.
Guvernul Theresa May a semnalat că nu intenționaeză să mențină apartenența la piața comunitară după ieșirea din UE. Nu este clar dacă Londra chiar intenționează acest lucru, însă firmele de servicii financiare din districtul City of London insistă pentru menținerea operațiunilor de tranzacționare în moneda euro.
Banca Centrală Europeană (BCE) va avea drept decizional asupra planului de creare a unei fuziuni între bursa londoneză London Stock Exchange (LSE.L) și bursa germană Deutsche Börse (DB1Gn.DE). Astfel, planul, care ar urma să mențină operațiunile de tranzacționare în euro în Londra în pofida Brexit, ar putea fi blocat de BCE.