Orașele, preferate pentru ANGAJARE. „Jungla urbană” oferă cele mai multe oportunități de muncă și investiții

Publicat: 16 10. 2024, 23:45
Actualizat: 16 10. 2024, 23:50

This browser does not support the video element.

Orașele mari, cu industrie dezvoltată, oferă cele mai multe oportunități de angajare. Prin urmare, sunt și cele mai căutate de candidați, transmite PRO TV. În 9 luni au fost 4,5 milioane aplicări pentru un loc de muncă în Capitală, în timp ce în Neamț au fost puțin peste 500.000.

Datele unei platforme de recrutare arată că Bucureștiul, Clujul, Iașiul, Brașovul și Timișul sunt județele care au avut cele mai multe locuri de muncă disponibile în primele 9 luni din acest an.

Bucureștiul este „capitala joburilor”

În România au fost puse pe o singură platformă de recrutare peste 230.000 de locuri de muncă în primele 9 luni ale acestui an, mai puține față de anul trecut cu 15%.

În București au fost cele mai multe joburi disponibile, peste 100.000 apoi în Cluj, Iași, Brașov și Timiș, unde sunt cele mai mari centre universitare.

La coada clasamentului se află Mureș, Ialomița ori Neamț, cu cele mai puține locuri de muncă. De altfel, oferă posturi mai puțin atractive pentru absolvenții cu studii superioare.

Orașele atrag cele mai multe investiții

„E foarte mare legătura între educație și bani. Cu cât vedem orașe din ce în ce mai mari, cu atât vedem că acolo sunt mai multe investiții care urmează acești oameni. Aceste afaceri mari urmăresc aceste concentrații urbane”, a declarat Andrei Perianu, cofondator platformă financiară.

La polul opus, cele mai puține oferte de angajare au fost în Ialomița, Mureș, Brăila, Argeș și Neamț, cu mai puțin de 20 de mii de locuri de muncă disponibile în 9 luni. Un tânăr susține că degeaba sunt prea multe locuri dacă nu sunt oameni instruiți.

Ana Călugăru, reprezentant platformă de recrutare, spune:

„Sunt județe în care, în general, puterea de cumpărare este mică și în care angajatorii destul de greu se duc pentru a deschide sedii sau pentru a lansa investiții în acele județe”.

„În vânzări, de exemplu, găsești, doar că e foarte greu de trăit cu banii ăștia dacă stai și în chirie sau ai o rată”, a spus o altă femeie.

Sursa Foto: Shutterstock 

Citește și: Târg de JOBURI. Domeniul de care fug tinerii, aproape nimeni nu vrea să lucreze aici/20.000 de locuri de muncă, în ofertă