OTP Bank România a raportat o pierdere de aproape 900.000 de euro pentru primul semestru

OTP Bank România a raportat o pierdere de aproape 900.000 de euro pentru primul semestru
Publicat: 17/08/2012, 12:34
Actualizat: 07/02/2016, 10:15

OTP Bank România a raportat o pierdere de 242 milioane forinți (869.000 euro) pentru primul semestru, față de un profit de 1,47 miliarde forinți în prima jumătate a anului trecut, după ce câștigul din trimestrul al doilea a compensat în mare parte rezultatul negativ din primele trei luni ale anului.

Provizioanele pentru credite neperformante au crescut cu 50% în primul semestru, de la 2,6 miliarde de forinți la 3,9 miliarde de forinți (14 milioane de euro), a anunțat, vineri, grupul ungar OTP, care controlează banca din România.

Profitul operațional la semestru a coborât cu 11%, de la 4,1 miliarde de forinți la 3,67 miliarde de forinți (13,2 milioane de euro), în timp ce vniturile totale au avut un declin de 1%, de la 10,62 miliarde de forinți la 10,5 miliarde de forinți (37,7 milioane de euro). Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 3%, la 8,58 miliarde de forinți (30,8 milioane de euro), iar cele din comisioane și alte taxe s-au redus cu 30%, la 846 milioane de forinți (3 milioane de euro). La categoria venituri nete din alte surse decât dobânzi, excluzând efectul reevaluării provizioanelor pentru creditele în valută, OTP Bank România a avut un avans de 81%, la 1 miliard de forinți (3,6 milioane de euro).

În trimestrul al doilea, OTP Bank România a avut profit de 921 milioane de forinți (3,3 milioane de euro), în scădere cu 31% față de aprilie-iunie anul trecut. Provizioanele pentru credite neperformante au crescut de la 189 milioane de forinți în trimestrul al doilea al anului trecut la 535 milioane de forinți (1,9 milioane de euro). Comparativ cu 3,36 miliarde de forinți în primele trei luni din acest an, provizioanele s-au redus de peste șase ori.

Profitul operațional a coborât cu 6%, la 1,46 miliarde de forinți (5,2 milioane de euro), iar veniturile totale au crescut cu 4%, la 5 miliarde de forinți (17,9 milioane de euro). Veniturile nete din dobânzi au coborât cu 21%, la 4 miliarde de forinți (14,4 milioane de euro), iar cele din comisioane și taxe cu 34%, la 426 milioane de forinți (1,5 milioane de euro). Creșterea veniturilor totale a fost susținută de veniturile nete din alte surse decât dobânzi, se arată în raportul OTP. Astfel, la această categorie, OTP Bank România a avut un profit de 600 de milioane de forinți (2 milioane de euro), față de o pierdere de 887 milioane de forinți în același interval anul trecut.

Activele au scăzut cu 2% față de sfârșitul anului trecut, de la 460,6 miliarde de forinți la 453 miliarde de forinți (1,6 miliarde de euro). Față de iunie anul trecut, activele au avansat cu 13%.

Soldul brut al creditelor a coborât cu 4% de la 394 miliarde de forinți în decembrie, la 379,5 miliarde de forinți (1,36 miliarde de euro). Raportat la iunie anul trecut, OTP Bank România a înregistrat un avans de 14%.

Portofoliul depozitelor a urcat cu 14% în prima jumătate a anului, la 138 miliarde de forinți (495 milioane de euro) față de 120,8 miliarde de forinți la finele anului trecut. Depozitele au crescut cu 44% față de jumătatea anului trecut.

Valoarea creditelor nepeformante (a căror plată a întârziat cu peste 90 de zile față de termenele din contract) a avansat cu aproape 40% în prima jumătate a anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 55,5 miliarde de forinți (199 milioane de euro). Față de luna martie, creșterea a fost de 6%.

OTP Bank România avea la sfârșitul lunii iunie 95 de subsidiare, comparativ cu 100 în martie, și 958 de angajați.

Grupul OTP este prezent pe piața locală prin OTP Bank România, OTP Leasing România, OTP Consulting România, companie cu activități de consultanță pentru investitori, autorități locale și IMM-uri, și OTP Asset Management România, societate de administrare a investițiilor.

La niveld e grup, OTP a raportat profit de 41 miliarde de forinți (147 milioane de euro) pentru trimestrul al doilea, în creștere cu 10% față de aceeași periaodă a anului trecut și peste așteptările analiștilor de 34,4 miliarde de forinți. La semestru, profitul a scăzut cu 28%, la 54 miliarde de forinți (194 milioane de euro).

(sumele în euro au fost calculate la cursul zilei, de 3,5914 euro pentru 1.000 de forinți)

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×