Prima pagină » Economic » (P) 5 motive pentru care ți-ai putea dori să îți schimbi brokerul

(P) 5 motive pentru care ți-ai putea dori să îți schimbi brokerul

Identificarea brokerului potrivit reprezintă un proces dificil, iar alegerea celui mai bun dintre aceștia poate fi greu de gestionat. Cum decizi unde îți vei ține banii? Ar fi mai bine să îl alegi pe cel care pretinde că oferă cele mai bune servicii pentru clienți, pe acela care îți pune la dispoziție cele mai multe cursuri, sau pe acela care oferă cea mai rapidă execuție a ordinelor?

Fiecare broker îți va spune că reprezintă cea mai bună alegere pentru tine, dar care este aspectul pe care toți uită să îl menționeze?

Dacă încă mai crezi că identificarea brokerului la care să îți deschizi un cont online de tranzacționare este floare la ureche, probabil că nu acorzi suficientă atenție tuturor taxelor și pierderilor instantanee cauzate de:

  • Gap – diferență semnificativă între două prețuri consecutive;
  • Spike – o mișcare rapidă în sus sau în jos;
  • Spread mărit – creșterea rapidă a diferenței dintre prețul de vânzare și cel de cumparare;
  • Slippage – diferența dintre prețul solicitat și prețul oferit de broker.

Cu toții știm că, înainte de a deschide un cont online de trazacționare, traderii ar trebui să identifice întotdeauna opțiunile pe care le au la dispoziție și să citească fiecare detaliu pentru a ști:

  1. Dacă și cum poate fi limitat slippage-ul maxim pentru ordinele la piață (market) și stop (inclusiv Stop Loss)
  2. Dacă și cum pot fi limitate sau complet evitate pierderile generate de ordinele în așteptare (pending) din interiorul gap-urilor
  3. Dacă și cum pot fi executate ordine cu volum mare activând opțiunea de execuție parțială
  4. Dacă și cum pot fi executate ordinele Limit și Take-Profit chiar și pe spike-uri
  5. Dacă și cum poate fi evitată deschiderea ordinului din cauza lărgirii spread-ului

Ușor de zis, greu de făcut. Tocmai din acest motiv așa numita Protecție împotriva Volatilității te ajută în acest sens, permițându-ți să investighezi și sa testezi setările avansate de tranzacționare pentru a evita pericolele și condițiile anormale din piețele financiare.

De ce este atât de importantă volatilitatea?

Volatilitatea este o unitate de măsură a vitezei și a magnitudinii schimbărilor prețului, care pot avea loc atât de repede încât rezultatul tranzacțiilor devine imprevizibil. Diverse evenimente, începând de la publicarea principalirlor indicatori economici până la dezastre naturale sau evenimente politice, îți pot îți influența în mod semnificativ strategia de tranzacționare.

Ce sunt Setările de Protecție împotriva Volatilității?

În esență, îți oferă o gamă variată, mai sofisticată de ordine și setări de tranzacționare, ce pot fi benefice pentru aproape orice strategie și ajută investitorii să obțină avantaje semnificative în condiții de volatilitate ridicată.

Cum funcționeaza?

Setările de Protecție împotriva Volatilității pot fi activate în așa numitul Birou al Traderului pentru conturile reale, cât și pentru cele demo de practică, oferindu-ți:

Executarea ordinelor de tip Stop și Market ca ordine Limit cu slippage maxim predefinit

Posibilitatea de a intra în piață cu risc limitat și potențiale profituri adiționale nelimitate.

Anularea ordinelor în așteptare din interiorul gap-urilor

Te protejează împotriva pierderilor instante atunci când ordinul tău în așteptare are un nivel de Stop-Loss predefinit și sunt declanșate pe același tick.

Anularea ordinelor Stop la prețuri ce depășesc slippage-ul maxim predefinit

Posibilitatea de a minimiza riscul asociat cu ordinele stop, cumpărare sau vânzare la un preț mai mare sau mai mic decât cel actual.

Execuția la piață a ordinelor Limit

Te ajută să eviți scenariile în care un ordin Limit (de exemplu, un ordin take-profit) este atins la un maxim al prețului și nu este executat din cauza absenței lichidității după acel nivel.

Activarea ordinelor Stop la cotații inversate

Te ajută să eviți activarea ordinelor stop din cauza măririi spread-ului pe parcursul comunicatelor sau a știrilor economice sau în alte condiții de volatilitate, ce ar putea să nu ducă la o schimbare reală a prețului.

 

Pentru a începe, investigați dacă acest serviciu este oferit de cei mai populari brokeri din România și testați fără riscuri pe contul demonstrativ gratuit setările surprinzătoare de tranzacționare despre care credem că fiecare trader ar trebui să afle.

Avertizare risc: Tranzacționarea în marjă  cu ajutorul contractelor pentru diferență (CFD) implică riscuri și ar putea să nu fie potrivită pentru toate categoriile de investitori.

 

Citește și