Iulian Stanciu (eMag) împreună cu alți doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herăstrău deținut de Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, pentru a face o berărie, scrie Ziarul Financiar.
Unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general și unul dintre acționarii eMag, îmÂpreÂună cu Vlad Dumitru și Ioana Iancu au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău pentru a deschide „cea mai mare beÂrărie din estul Europei”, cu 1.500-2.000 de locuri.
Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care găzduiește încă zeci de magazine de haine, accesorii și alimente, este deținută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu și Radu Dimofte. Chiriașii actuali au fost însă anunțați înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spațiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.
Localul, care va necesita o investiție de 2,5 milioane de euro, va fi deținut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) și Ioana Iancu (25%), potrivit acționarilor. Aceștia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spațiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru și peste 3.000 mp afară – parcare și terasă. „Eu cu Vlad (Dumitru, n.red.) am mai fost asociați într-o companie – Combox Delivery – și am făcut afaceri foarte bune împreuÂnă, am rămas prieteni și după. Vlad a venit la mine cu o ofertă pe care nu aveam cum să o refuz: să facem cea mai mare berărie din estul EuÂropei”, spune Stanciu. El este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT, el deținând distribuitorul IT&C Network One Distribution, care a avut venituri de peste 200 mil. euro în 2012, și rețeaua de magazine Flanco, care a încheiat 2012 cu afaceri de 137 mil. euro.
Berăria H va fi gata la vară
Vlad Dumitru precizează că va începe lucrările la Berăria H după ce actualii chiriași vor elibera spațiul și speră ca localul să fie gata pentru deschidere la începutul verii. „Sub acest brand vom avea un local permanent care va fi berărie, însă în weekenÂduri vom folosi sala pentru specÂtacole, concerte sau piese de teatru. Nu vom organiza însă nunți.” Antreprenorul explică faptul că localul va avea un total de 1.500-2.000 de locuri și va fi amenajat ca o berărie-restaurant, astfel că și în timpul weekenÂdului spectatorii concertelor sau ai pieselor de teatru vor fi așezați la masă. „Ne așteptăm ca în weekend localul să fie plin.” Despre traficul din timpul săptămânii el nu dă detalii. Nu oferă nici estimări privind cifra de afaceri a Berăriei H după primul an de funcționare. El afirmă doar că vrea să fie „cel mai mare local din industrie după cifra de afaceri”. Potrivit datelor ZF, cel mai bun restaurant-berărie din România după cifra de afaceri – Caru” cu Bere – a avut în 2012 afaceri de peste 6 mil. euro. Caru” cu Bere are 450 de locuri înăuntru și 150 pe terasă în sezonul cald și este vizitat zilnic de 2.000 de oameni din care circa 80% sunt străini.