Prima pagină » Economic » Pericolul din spatele produselor „MADE IN CHINA” vândute în magazinele online. Substanțe interzise au fost găsite în haine, jucării și cosmetice

Pericolul din spatele produselor „MADE IN CHINA” vândute în magazinele online. Substanțe interzise au fost găsite în haine, jucării și cosmetice

Observator News a făcut o investigație asupra riscurilor achiziționării și utilizării produselor chinezești comandate de pe mai multe site-uri de magazine online. 

Este vorba de produsele ieftine, accesibile pentru toate buzunarele, dar cu „un preț uriaș pentru sănătate”, transmite Observator News.

După o analiză efectuată în laboratoarele din Coreea de Sud, o anchetă internaţională avertizează că multe dintre produsele fabricate în Republica Populară Chineză conţin substanţe toxice și cancerigene în cantităţi uriaşe.

Acestea depășesc de câteva sute de ori pragurile acceptabile: ftalații, formaldehida, dioxan sau plumb.

Medicii transmit că expunerea pielii la chimicale sau ingerarea lor prin tacâmuri de plastic pot provoca obezitate, diabet, afecțiuni de reproducere, boli cardiovasculare şi cancer.

Peste 100.000 de români comandă zilnic produse „Made in China” de pe platformele comerciale online.

Ftalaţii, substanțele care fac plasticul mai flexibil, se găsește în caserole din plastic, folii alimentare, lac de unghii, cosmetice, șampoane, pantofi şi jucării pentru copii.

A fost găsit plumb pe sandale,  formaldehidă în pălării și dioxan în lacul de unghii.

„Pot să apară iritaţii la nivelul pielii, alergii, în special la persoanele vulnerabile. Dacă discutăm de metale grele, ele se acumulează în organismul uman. Pot să persiste timp de 20-30 de ani în aceste depozite şi de aici să îşi exercite toxicitatea. Sunt asociate cu apariţia unor forme de cancer sau a unor tulburări neurologice cronice”, spune Radu Ţincu, medic toxicolog, pentru Observator TV.

Sursa Foto: Shutterstock

VIDEO – Antena 1 & Antena 3

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și