Peste 5.000 de turiști germani vor veni în acest an în România, doar pentru a vedea aceste două animale

Publicat: 24 01. 2015, 15:46

„Standul României la târgul de la Stuttgart a fost vizitat până acum de peste 150.000 de persoane, iar interesul cel mai mare a fost pentru Transilvania și Delta Dunării, în mod special pentru turismul activ și turismul în natură. Un segment care a suscitat interes în acest an este observarea de mamifere mari în natură, respectiv urs și lup, programe pentru care există deja câteva mii de cereri concrete”, a declarat agenției MEDIAFAX Adina Secară, directorul Biroului de Informare și Promovare Turistică a României în Germania.

Ea a spus că dacă în anii trecuți doar câteva sute de germani ajungeau anual pentru observarea animalelor mari, promovarea făcută la târg pentru acest segment va atrage peste 5.000 de turiști în acest an. Programele sunt dezvoltate de agențiile de turism, în parteneriat cu ocoalele silvice.

„Pentru observarea de animale mari, turiștii vin în special în zonele Piatra Craiului și Zărnești. Cei de la ocoalele silvice le dau zilnic de mâncare urșilor în același loc și la aceeași oră, o delicatesă pentru ei fiind porumbul cu zahăr. Cu o oră înainte de hrănirea animalelor, turiștii sunt urcați în foișoare. Eu am văzut într-o singură oră 16 urși”, a afirmat Adina Secară.

Observarea lupilor este o activitate mai anevoioasă, pentru care turistul trebuie să aloce câteva zile.

Târgul de la Stuttgart, la care România a fost în acest an țară parteneră, este cea mai mare manifestare de acest tip pentru public din Europa. La standul României, construit pe 180 de metri pătrați, participă 20 de firme.

Târgul a fost vizitat până sâmbătă de peste 210.000 de persoane, dintre care la standul României au ajuns 150.000.

„Au fost foarte mulți vizitatori care au cumpărat vacanțe direct de la stand, mult mai mulți decât în anii trecuți. Fiind țară parteneră, am avut multe emisiuni la radiourile și televiziunile din Germania în această perioadă, iar oamenii au văzut destinațiile promovate și au venit să cumpere vacanțe”, a mai spus Adina Secară.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în primele zece luni ale anului trecut au ajuns în România 206.000 de turiști germani. Aceștia au fost interesați în special de circuite culturale, turism activ, ecoturism și călătorii în orașe. În ultimii ani a crescut și interesul acestora pentru vacanțe în București.

Germania conduce în topul țărilor emițătoare de turiști pentru România, cu 228.000 de persoane în 2013, urmată de Italia (181.000 de turiști) și Franța (118.000 turiști).