Petrom a majorat în această prețul benzinei, pentru prima dată din luna februarie.
Scumpirea este de 6 bani pe litru. Prețurile afișate pe site-ul Petrom în cazul benzinăriei de pe strada Mihai Eminescu 85, din Capitală, de exemplu, sunt de 5,83 lei în cazul benzinei fără plumb 95 și de 6,2 lei în cazul sortimentului Top Premium 99+.
Compania nu anunță, în mod public, scumpirile operate. Prețurile practicate pot avea variații de până la 5% la stațiile Petrom de la nivel național, în funcție de mărimea stațiilor, de amplasarea lor de fluxul comercial precum și de alți factori, după cum precizează compania pe site-ul oficial.
Ultima scumpire aplicată de Petrom a fost în luna februarie.
Săptămâna trecută Mediafax a anunțat că OMV Petrom a dat în judecată statul român pentru neplata unei sume de 91,6 milioane de lei, pe care compania a cheltuit-o pe lucrările de ecologizare și pe care statul ar fi trebuit, ulterior, să o acopere.
Acum două săptămâni Rompetrol a majorat prețul benzinei cu 14 bani, sortimentul Efix 95 costând 5,94 lei/litru, iar sortimentul premium Alto 101 6,58 lei/litru.
La începutul acestei luni reprezentanții marilor companii petroliere din România, respectiv ai Petrom, Rompetrol, Lukoil și Mol, au fost convocați, în secret, de către ministerul Economiei la o serie de discuții. Tema principală a întâlnirii a fost, după cum au declarat recent pentru gândul surse participante la discuții, transparentizarea modului de calcul a prețurilor carburanților. Discuțiile nu au avut, însă, după cum susțin sursele citate, un rezultat concret.
Citește și Ce s-a discutat la întâlnirea secretă de la Ministerul Economiei la care au participat toți benzinarii din România
Citește și HARTA prețurilor la BENZINĂ în 2012. Cu cât s-a scumpit benzina în România în primele două luni ale anului
Citește și De ce nu mai pune Băsescu benzină de la Petrom. Cât costă un baril de petrol românesc extras de cea mai mare companie din România
Citește și PETROM A SCUMPIT BENZINA ȘI MOTORINA
Citește și Harta prețurilor la benzină în UE exprimate în „plinuri” cumpărate din salariul minim garantat. Care este diferența dintre angajații români și cei din Ungaria sau din Luxemburg