Numărul total de farmacii a rămas relativ constant anul trecut comparativ cu 2013. Conform datelor Ministerului Sănătății, cele mai multe farmacii se regăsesc în București (circa 1.000), Constanța (circa 430) și Iași (415), iar cele mai puține în județele Covasna (60), Caraș-Severin (74) și Sălaj (75), scrie Business Magazin.
„În total, conform estimărilor noastre, aproximativ 17% din farmaciile din România rămân în mâinile celor mai mari cinci lanțuri de farmacii (fără a lua în considerare asociațiile de farmacii independente – n.r.). Această cifră este mai mult sau mai puțin identică cu cea de acum un an. Potrivit respondenților noștri, lanțurile de farmacii vor continua să se extindă în România în viitor. În plus față de lanțurile de farmacii cu acoperire națională, apar rețele mai mici cu poziție regională puternică, precum Ecofarmacia, care este activă în regiunea centrală Transilvaniei, și Farmacia Vlad, activă în zona Timișoarei”, arată raportul PMR.
Primele cinci rețele de farmacii sunt Catena, deținută de Anca Vlad, cu peste 500 de unități, Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, cu peste 400 de unități, Dona (275), rețea controlată de omul de afaceri Eugen Banciu, Help Net (175), parte a distribuitorului Farmexim, și Ropharma (125), a omului de afaceri Mihai Miron.
Citește mai multe în Business Magazin