Prima pagină » Economic » Planurile lui Rus pentru companiile din Transporturi. „Unii rămân acolo, pe alții îi înlocuim”

Planurile lui Rus pentru companiile din Transporturi. „Unii rămân acolo, pe alții îi înlocuim”

Planurile lui Rus pentru companiile din Transporturi.
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va stabili în această săptămână reprezentanții instituției în Adunările Generală ale Acționarilor (AGA) la companiile din subordine, iar în următoarele săptămâni vor fi numiți membrii Consiliilor de Administrație (CA) și managerii executivi.

Ministrul Ioan Rus a admis marți că nu este mulțumit de managementul companiilor din subordine, chiar dacă la nouă luni au rezultate mai bune față de aceeași perioadă a anului trecut, adică pierderi mai mici, costuri mai reduse și încasări mai mari.     

„Până la finele acestei săptămâni termin structura, nominalizarea, oamenilor în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) în toate companiile. Unii rămân acolo, pe alții îi înlocuim. În următoarele săptămâni – nu știu cât o să dureze, că e procedură, două, trei săptămâni cu siguranță, cel puțin – facem tot ce înseamnă Consilii de Administrație (CA), în care încerc să pun exclusiv specialiști”, a declarat marți Ioan Rus într-o conferință de presă.

De asemenea, o serie de companii din subordinea Ministerului Transporturilor vor avea manageri privați. Ulterior, vor fi numiți și managerii executivi la unele companii, a arătat Rus.

Ministerul Transporturilor caută manageri pentru companiile Tarom, CFR Călători, CFR SA, Aeroporturi București și Metrorex, finalizarea selecției fiind prevăzută anterior pentru 30 octombrie, potrivit Mediafax. Procesul de recrutare este derulat în baza unui contract încheiat la jumătatea anului 2012 între Ministerul Transporturilor și asocierea Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants, D&B David și Baias și George Butunoiu Group.

Pe de altă parte, Ioan Rus a mai spus că a solicitat retragerea companiilor din subordinea ministerului din asocierile nerentabile cu alte firme. ” Renunțăm la toate participațiile noastre peste tot unde ele nu sunt rentabile. Ne luăm capitalul social înapoi”, a explicat Rus.

Cât privește fondurile europene, Rus s-a arătat mulțumit de gradul de absorbție. Citind din foile pe care i le pregătiseră consilierii, Rus a precizat că rata de absorbție a fondurilor europene prin Programul Operațional Sectorial de Transport (POS-T) 2007 – 2013 a ajuns la 51,3%, oficialul sperând la „depășirea pragului de 90% în cursul anului 2015.

 

 

Citește și