Prima pagină » Economic » Povestea lui Mohammad Murad, omul care a adăugat cuvântul ȘAORMA în limba română

Povestea lui Mohammad Murad, omul care a adăugat cuvântul ȘAORMA în limba română

Povestea lui Mohammad Murad, omul care a adăugat cuvântul ȘAORMA în limba română
Mohammad Murad a venit în România în 1982 din liban ca să studieze medicina și a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din țară, să construiască și să vândă peste 2.000 de apartamente, să dezvolte un lanț de fast-food-uri și să dețină o fabrică de pateuri. Cu toate acestea, medicul neurolog Mohammad Murad vorbește mai puțin despre bani și mai mult despre fericire, milă și dragoste.

Mohammad Murad a venit în România în 1982 din liban ca să studieze medicina și a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din țară, să construiască și să vândă peste 2.000 de apartamente, să dezvolte un lanț de fast-food-uri și să dețină o fabrică de pateuri. Cu toate acestea, medicul neurolog Mohammad Murad vorbește mai puțin despre bani și mai mult despre fericire, milă și dragoste, scrie Business Magazin.

Imediat după revoluție, care l-a prins medic la spitalul Colentina, Murad s-a apucat să facă mici afaceri și, încă de la început, relația lui cu statul a fost puțin mai încordată. Mai întâi a deschis o terasă în Regie, în 1990, dar într-o zi l-a vizitat primarul de atunci al sectorului 6, beat, și i-a aruncat toate scaunele și mesele în Dâmbovița. „Am fost foarte supărat, dar un prieten român mi-a zis că aici există o vorbă potrivit căreia orice șut în fund e un pas înainte. În Liban nu există proverbul ăsta. Atunci am înființat cu un român o firmă de import, care se numea Pisica Neagră. Românul a plecat cu toate actele și banii. De atunci, pe unde merg, dacă trece o pisică neagră mă întorc din drum”, își amintește Murad. (Liviu Iancu)

Citește articolul integral în Business Magazin

Citește și