Prima pagină » Economic » Premieră în România: Cum arată bonul fiscal pentru BACȘIȘ

Premieră în România: Cum arată bonul fiscal pentru BACȘIȘ

Localurile de pe litoral au început să dea bon fiscal separat pentru bacșiș.

Aflați pe litoral de 1 mai, câțiva turiști au lăsat la o terasă un bacșiș, scrie click.ro. Ospătarul s-a conformat și a adus imediat chitanța separată pentru bacșișul lăsat.

„Este bon fiscal pentru bacșiș, vă rog frumos să-l luați, pentru că altfel mă dau afară”, a spus ospătarul, citat de click.ro.

sursa click.ro

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat recent că după ce se va începe impozitarea bacșișului, la buget se vor aduna, anual, aproximativ 300 de milioane de lei.

Guvernul a legiferat bacșișul care trebuie trecut pe un bon fiscal separat și care este impozitat cu 16%. Ordonanța de urgență a Guvernului stablește că firmele decid, printr-un regulament de ordine interioară, dacă veniturile provenite din bacșis rămân la dispoziția lor sau constituie o sursă de alte venituri care se distribuie salariaților.

Sunt și categorii de prestatori de servicii care nu sunt vizați de măsura impozitării bacșișului, precum taximetriștii, cei care livrează mâncare la domiciliu sau cei care lucrează în sectorul de catering.

În plină vacanță de 1 mai, echipe ale Direcției Antifraudă din cadrul ANAF au făcut razii pe litoral. Gândul a publicat o înregistrare video în care se observă reacția turiștilor din Vama Veche la vederea inspectorilor fiscali care au blocat mai multe străduțe din Vama Veche.

Apariția inspectorilor de la Antifraudă a produs reacții printre vamaioți, care i-au întâmpinat pe ofițerii de la Antifraudă cu huiduieli și cu scandări de galerie: „Vine controlul / Să-și ia omorul”, fiind pentru câteva secunde urarea de bun venit adresată inspectorilor de către turiști.

Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată țara au fost detașați în acest weekend la malul Mării Negre ca să îi controleze pe proprietarii de hoteluri, restaurante și terase din toate stațiunile de pe litoral, de la Năvodari la Vama Veche, în ciuda apelului adresat Guvernului de către hotelierii și agenții de turism de a nu se desfășura controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiștii.

 

Citește și