Prima pagină » Economic » Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: SUA nu sunt un investitor atât de vocal în țara noastră

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: SUA nu sunt un investitor atât de vocal în țara noastră

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: SUA nu sunt un investitor atât de vocal în țara noastră
Statele Unite ale Americii, deși reprezintă in investitor de la care ne-am aștepta mai mult, sunt prezente în România, deși nu sunt atât de vocale cum ne-am dori, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban, luni, la o conferință de profil.

„Relația cu Statele Unite ale Americii este o prioritate pentru Camera de Comert și Industria a României, din multe puncte de vedere. SUA, deși reprezintă un investitor de la care ne-am aștepta mai mult, sunt prezente în România, dar nu atât de vocal. America reprezintă, pentru noi, un potențial de stabilitate, de investiții, mai ales că România are nevoie de investiții în interior. Să ne uităm la infrastructura americană care există, nu mai e nevoie să fie făcută, cum se întâmplă în cazul României”, a declarat șeful CCIR.

Daragan a mai precizat că, din punct de vedere fiscal, microîntreprinderile ar trebui să fie „lăsate în pace”. „Microîntreprinderile ar trebui lăsate în pace din punct de vedere fiscal, ele nu reprezintă o pondere importantă în economia națională. În cazul lor, să ne asigurăm că se plătesc salariile la trei-patru persoane și e suficient”, a adăugat el.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a avertizat, totdată, că țara noastră se află pe ultimul loc în UE la cercetare și inovare, dar și în alte domenii, și ca orice plan de guvernare nu poate să nu țină cont de clasamentele pe care le înregistrăm. „Orice plan de guvernare nu poate să nu țină cont de clasamentele pe care le înregistrăm și, dacă nu se oferă un răspuns la acestea, nu va exista un program de guvernare sustenabil. Suntem pe ultimul loc, în Uniunea Europeană, la cercetare și inovare, dar și pe penultimul loc la activitatea muncii. Nu investim, nu putem implementa o invenție în România neavând buget. Orice program de guvernare trebuie să răspundă la aceste lucrui”, a avertizat Daragan.

Declarațiile lui au fost făcute în cadrul turneului „Smart Start USA – Oportunități de dezvoltare pentru internaționalizarea afacerilor românești” unde Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, a lansat o competiție pentru oferirea a 10 burse Smart Start USA pe an celor mai bune proiecte depuse. Beneficiarii vor pleca în Satele Unite pentru a demara afaceri pe piața americană pe perioada de șase luni.

 

Citește și