Preţurile petrolului, în CREȘTERE cu peste 2%, pe măsură ce temerile de recesiune din SUA s-au diminuat
Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, pe măsură ce temerile de recesiune din SUA s-au diminuat, iar unii comercianți au considerat că scăderea de trei săptămâni a cotaţiilor ţiţeiului, din cauza îngrijorărilor legate de cerere, este exagerată.
Țițeiul Brent a crescut cu 1,71 USD, sau 2,3%, la 77,01 USD. Țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a câștigat, de asemenea, 1,82 USD, sau 2,6%, până la 73,16 USD.
Un raport din aprilie privind locurile de muncă din SUA a ajutat ca petrolul să crească vineri cu aproximativ 4%, chiar dacă puterea pieței muncii ar putea obliga Rezerva Federală să mențină ratele dobânzilor mai ridicate pentru mai mult timp.
Petrolul Brent a terminat săptămâna trecută cu o scădere de aproximativ 5,3%, în timp ce ţiţeiul american a scăzut cu 7,1%, chiar şi după revenirea de vineri a preţurilor.
„Piața este mai puțin îngrijorată de o criză bancară”
„Redresarea preţurilor petrolului (luni) succede revenirii acţiunilor companiilor din sectorul energiei pe Wall Street, înregistrată vinerea trecută, după ce SUA au raportat date puternice privind locurile de muncă, care au atenuat îngrijorările legate de o recesiune economică iminentă”, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.
Preocupările bancare au afectat recent piaţa, după prăbuşirea a trei mari bănci regionale. Totuşi, luni, acţiunile băncilor regionale au continuat creşterile, după revenirea de vineri.
„Piața este mai puțin îngrijorată de o criză bancară care ar putea duce la o recesiune și ar putea afecta cererea”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.
Analiștii Goldman Sachs au declarat, sâmbătă, că preocupările legate de cererea pe termen scurt și de aprovizionarea ridicată au fost „exagerate”.
Un raport lunar al OPEC privind piața petrolului urmează să fie prezentat joi, ceea ce va oferi informații asupra perspectivelor cererii și ofertei.
Vă recomandăm să citiți și:
Vești bune pentru șoferi, de 1 mai! Prețul motorinei a scăzut și s-a apropiat de cel al benzinei