Prima ieșire publică a șefului demis al ANAF: „Emigrez în Congo dacă Fiscul va repeta creșterile de încasări din 2015. Mai nou, sunt omul lui Coldea”

Prima ieșire publică a șefului demis al ANAF: „Emigrez în Congo dacă Fiscul va repeta creșterile de încasări din 2015. Mai nou, sunt omul lui Coldea
Publicat: 15/02/2016, 13:43

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, susține că avea demisia „în mapă” înainte să primească citația de la DNA, motivul fiind că viziunea sa și cea a Ministerului de Finanțe erau diferite. „Domnul Cioloș a fost de bună credință. De altfel, noi am avut, cu o zi înainte să primesc citația, o discuție foarte amplă cu privire la prioritățile ANAF. În discuțiile cu dânsul, eu am invocat o demisie, pe care o aveam scrisă, în mapă, deoarece, aveam o viziune diferită de cea a conducerii de azi a Ministerului Finanțelor. Consideram că nu mai pot face parte dintr-o astfel de formulă. Domnul premier a insistat să-mi continui activitatea. De aceea, nu-mi imaginam că ar vrea vreodată să mă demită urmare a acelei discuții. Dar au urmat evenimentele de zilele următoare, iar domnul prim-ministru a fost pus într-o situație fără ieșire. Trebuia să mă demită”, a declarat Diaconu, într-un interviu pentru economica.net.

Fostul șef al ANAF se plânge tototodată de consecințele dosarului în care este implicat, susținând că va fi afectat financiar. „Oricât aș încerca să-mi înghit frustrarea care mă macină, nu pot să fiu blând față de consecințele acestui dosar. Eu am trimis deja un memoriu la toate instituțiile abilitate prin care justific cele două circulare pentru care sunt urmărit de DNA. Pe lângă terfelirea carierei, eu pierd venituri. Din salariu. Dar grosul lor îmi venea din consiliile de administrație de la CEC și EximBank. O să vreau să le recuperez„, a spus el.

Fostul șef al ANAF consideră că succesorii săi nu își vor asuma deciziile pe care și le-a asumat el: „Risc o afirmație: eu emigrez în Congo dacă în lunile următoare Fiscul va repeta creșterile lunare de încasări din 2015″.

Cu toată lauda de sine, fostul șef al ANAF susține însă că „nu înseamnă că ANAF nu-și poate găsi un șef mai bun decât mine”.

Referitor la acuzațiile că ar fi ”omul lui Ponta” sau al lui Coldea, Diaconu a precizat: ”Uitați-vă ce se întâmplă în spațiul public. Am fost omul lui Rușanu, al lui Chițoiu, al lui Ponta!…, al lui Oprea, mai nou, al lui Coldea. Cu unul n-am schimbat nici un cuvânt, nu ne-am întâlnit niciodata, e vorba de domnul Coldea. Cu Oprea m-am întâlnit oficial când era viceprim ministru. Cu Ponta, pe ultima parte a mandatului, urmare a curajului teribil cu care a făcut relaxarea fiscală, aveam discuții chiar zilnice. Iar cu domnul Chițoiu am fost la fel de apropiat ca și cu doamna Dragu, dar ne cunoșteam, că veneam amândoi din zona PNL”.

Mai mult, fostul șef al ANAF susține că DNA a comunicat „eronat” că Fiscul e parte civilă în dosarul Ponta-Șova.

„Am tăcut, deși poate a fost o greșeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Șova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF”, a mai spus Diaconu.

Diaconu explică și cum a ajuns să dețină un hotel împreună cu soția sa. El susține că ridicat hotelul pe un teren pe care îl cumpărase pentru a-și face casă, iar banii au provenit din credite bancare, care au fost finanțate din banii activității hotelului. „Nu am adus un leu de acasă”, spune Diaconu, care precizează că până acum a plătit rate la credit de 4,2 milioane euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor