Prima pagină » Economic » PRIVATIZAREA OLTCHIM. Peste zece caiete de sarcini, cumpărate de investitorii interesați

PRIVATIZAREA OLTCHIM. Peste zece caiete de sarcini, cumpărate de investitorii interesați

PRIVATIZAREA OLTCHIM. Peste zece caiete de sarcini, cumpărate de investitorii interesați
Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) a vândut peste zece caiete de sarcini pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), iar băncile care au creditat în trecut compania sunt dispuse să continue spijinirea combinatului chimic.

Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) a vândut peste zece caiete de sarcini pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), iar băncile care au creditat în trecut compania sunt dispuse să continue spijinirea combinatului chimic, informează Mediafax.

„Numai ieri s-au vândut trei caiete de sarcini la Oltchim, în total am vîndut peste zece. (…) O altă veste bună în curs de construire este că băncile nu au declinat în vreun fel disponibilitatea de a contribui. La nivelul băncilor, situația Oltchim este înțeleasă într-un cadru mai larg. Ele spun că sunt dispuse, alături de Ministerul Economiei, să participe la reluarea funcționării Oltchim”, a declarat miercuri șeful OPSPI, Remus Vulpescu.

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acțiuni deținut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, și a creanțelor Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ofertele cu prețul propus de investitorii interesați să cumpere combinatul vor fi deschise în 18 septembrie, iar în aceeași zi va urma licitația cu strigare.

„La Oltchim una din probleme este și reluarea operării, este cea mai urgență, pentru că nici un due-dilligence nu se poate face pe o companie industrială oprită. Noi acum încercăm să asigurăm plata integrală a salariilor pe iulie și credem că vom reuși. Oltchim are de ieri conducere executivă operațională”, a adăugat Vulpescu.

Vechea conducere a Oltchim a demisionat săptămâna trecută.

Statul deține, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, în acționariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) și fondul de investiții Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deține prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condițiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a șasea evaluări a acordului cu România.

Citește și