Probabil CELE MAI IEFTINE MAGAZINE din România. Prețurile sunt DE CINCI ORI MAI MICI decât la concurenți

Publicat: 27/01/2015, 17:21

Patru persoane așteptau de dimineață la intrarea magazinului din București al ANAF, sub privirile vigilente ale unui bodyguard Shelter, să intre în magazin unde erau cinci-șase clienți.

„Nu putem intra?”, i se adresează acestuia cineva venit prima oară. „Nu sunt coșuri (de cumpărături n.n.). Trebuie să iasă cineva ca să puteți intra. Să vă dea un coș”, vine răspunsul omului de la firma de pază. „Păi și marfă când mai bagă?”, este curios un altul. ” Bagă 2-3 zile la rând, apoi …depinde când mai confiscă. Eu vin aici aproape zilnic, că trec pe aici spre muncă”, răspunde o tânără.

Înăuntru mărfurile confiscate de Fisc așteaptă pe umerașe și rafturi. Toate au prețul afișat. Mulți dintre cei ce intră fac mai întâi un tur, unii îi sună pe cei din familie. „Sunt aici, la magazin. Am găsit un baston pentru tata. Să ii iau negru sau maro? E trei lei”, cere o părere un polițist de la circulație, venit cu colegul său la cumpărături.

Cel mai scump obiect la vânzare, un covor, costă doar 25 de lei, cel mai ieftin, o fustă scurtă de damă, se vinde cu 1,75 lei, iar șosetele de damă au un preț de 0,50 lei. Într-un coș de plastic zac aruncate niște căciuli gri și negre, la 5 lei bucata. În dreapta, chiar la intrare, pe niște umerașe, vreo 10 geci de primăvară/toamnă pentru copii – 15 lei bucata, iar alături tricouri pentru copii, prețuite la 7 lei.

O pereche de pantofi pentru femei costă 8 lei, bluzele – 8 lei, o pălărie bărbătească 5 lei.

Câteva angajate ANAF se plimbă printre clienți, îmbiindu-i: ” Nu luați o perdea de baie? Este 5 lei. La Carrefour am văzut-o cu 25 de lei. O puteți tăia, dacă e prea lungă”.

„Dar electronice nu primiți?”, intră în vorbă un bărbat care tocmai intrase. „Rar, câte un laptop sau un telefon mobil. Acolo în coș sunt carcase, dacă vreți, un leu bucata”, adaugă amabilă angajata.

Anul trecut, magazinul ANAF din strada Măriuca nr. 14 a vândut mărfuri în valoare de 453.086 lei, potrivit datelor obținute de gândul de la ANAF. În general, motivele de confiscare a mărfurilor țin de nerespectarea prevederilor legale cu privire la justificarea provenienței mărfurilor.

Bunurile confiscate care au valoare mare – locuințe, autoturisme – sunt vândute de Fisc prin licitație. În 2013, ANAF a încasat, la nivel național, în total, din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate o sumă de circa 3,6 milioane de lei.

Mărfuri mai valoroase, precum aurul, pot fi cumpărate de la Fisc de patroni de firme care au o autorizație de la Protecția Consumatorilor pentru comercializarea de metale prețioase.

Patronii de firme pot cumpăra de la Fisc cruciulițe, brățări și inele de aur

Pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt la vânzare și alte genuri de mărfuri confiscate, precum cruciulițe de aur, brățări, inele, lănțișoare și pandantive din aur. De exemplu, un lanț de aur de 72 de grame costă 94 de lei pe gram, o brățară de aur găsită nemarcată, de 53 de grame, costă 73 de lei gramul, două cruciulițe de aur de 4,85 de grame costă 120 de lei, iar patru cercei de aur, de 6,32 grame, au un preț de 120 de lei pe gram.

” Nu se vând la bucată, se vând gropuri, nu grupuri. Într-un grop sunt mai multe obiecte de aur și pot fi și unele de argint. Trebuie să veniți la noi pe strada D. Gerota, în spatele Teatrului Național, faceți o cerere dacă vreți să cumpărați și sunteți firmă. Pentru firmă trebuie să aveți autorizație de la ANPC (Protecția Consumatorilor n.n.) pentru comercializarea metalelor prețioase. Vă putem arăta niște poze, nu bunurile. Nu se organizează licitație. Dacă sunt mai multe firme interesate pentru aceleași gropuri? În mod normal, la vânzarea directă ar trebui să fie primul venit, primul servit…Nu știu ce să vă spun acum”, ne-a declarat la telefon o reprezentantă a Direcției Finanțelor Publice București.

Lista magazinelor unde ANAF vinde mărfurile confiscate:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Soția lui Geoană, diagnosticată cu CANCER LA SÂN! Mihaela a detaliat momentul CRUNT în care...
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe Edu.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
6 abateri pt. care șoferii iau amenzi pe baza filmărilor video. Care sunt acestea?
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Au reapărut păduchii, iar selfie-urile sunt ocazia „perfectă” pentru răspândire
×