Prima pagină » Economic » Problemele globale periclitează procesul de fabricare a BERII / Supraproducția de HAMEI prosperă

Problemele globale periclitează procesul de fabricare a BERII / Supraproducția de HAMEI prosperă

Problemele globale periclitează procesul de fabricare a BERII / Supraproducția de HAMEI prosperă

Datele arată că producţia mondială de bere s-a redus anul trecut cu 1,7 miliarde litri, de la 189,7 miliarde litri până la 188 miliarde litri, din cauza problemelor geopolitice înregistrate la nivel mondial. Declinul are un efect neașteptat: hameiul suprasaturează piața.

Experții previzionează că producția de bere va continua să scadă în 2024, după reducerea de 0,9% înregistrată anul trecut. Aceste evoluții negative sunt cauzate de războaie și alți factori economici nefavorabili.

„Condițiile adverse din piață fac dificile predicțiile pozitive. Resimțim efectele nefaste ale conflictelor globale. Inflația ridicată din multe țări apasă greu pe consum. Ne așteptăm la o producție stabilă de bere doar pentru anul curent, dar nu există o tendință clară pentru viitor”, arată ultimul raport al specialiștilor BarthHaas, citat de Wirtschaftswoche.

La capitolul producţie de bere, clasamentul mondial arată astfel:

  1. China: 35,9 miliarde litri
  2. SUA: 19,3 miliarde litri
  3. Brazilia: 14,9 miliarde litri
  4. Mexic: 14,2 miliarde litri
  5. Germania: 8,5 miliarde litri

În mod surprinzător, germanii, care au o lungă tradiție de fabricare a berii, ocupă doar locul cinci.

Hameiul prosperă pe fondul recoltei bogate

Berea pentru a fi creată are nevoie de patru ingrediente: drojdie, malț, hamei și apă. Recolta de hamei din 2024 a fost semnificativ mai mare decât precedenta, datorită condițiilor meteorologice favorabile. Per total, hameiul a înregistrat un avans de 11,5%, până la 118.415 tone.

Deși la prima vedere, supraoferta de hamei pare o veste bună pentru producători, lucrurile nu stau așa. Problemele globale au afectat cererea, astfel că marii cultivatori de hamei iau în calcul reducerea suprafețelor plantate. Germania este al doilea mare producător de hamei la nivel planetar şi împreună cu liderul SUA, asigură 75% din oferta mondială de hamei.

Evoluţiile din piaţa hameiului nu vor avea impact asupra preţului berii, deoarece acest ingredient nu este un element important în costurile totale de producţie.

CITEȘTE ȘI:

Ce trebuie să BEM pe caniculă pentru a nu ne deshidrata. Apa nu este la fel de eficientă!

BEREA românească este doar pe jumătate autohtonă. Producătorii spun că ponderea materiilor prime agricole românești în producția locală a scăzut a 50%

Autor
Cine este Anghel Ion? Un tânăr redactor, aflat la început de carieră. Scrie cu pasiune pe subiecte ce țin de sport, cultură, economic și relații internaționale. Este mereu în pas cu ... vezi toate articolele

Citește și