Programul „Vacanțe la țară” începe pe 23 martie. Lista tarifelor
Românii care își iau concediu în următoarele luni și nu s-au hotărât încă unde vor să îl petreacă se pot bucura de tarife scăzute de cazare la pensiunile agroturistice din țară, ca parte a programului „Vacanțe la țară” desfășurat în perioada 23 martie și 13 iunie.
Programul organizat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) alături de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), le oferă turiștilor posibilitatea de a petrece câteva zile libere liniștite redescoperind viața la sat și bucătăria tradițională la tarife de cel mult 250 de lei de persoană.
Cinci nopți de cazare într-o cameră dublă la o pensiune agroturistică, cu mic dejun inclus, costă 150 de lei de persoană la o pensiune de 2 margarete, 195 de lei de persoană la pensiuni cu 3 sau 4 margarete, respectiv 250 de lei de persoană la pensiuni de 5 margarete.
Excepție de la aceste tarife vor face perioadele de Paște și de 1 mai.
Ce aduc diferit pensiune agroturistice
Cele mai multe astfel de pensiuni se găsesc în zona Bran-Moeciu și în județele Alba, Bihor, Covasna (la mică depărtare de Lacul Sfânta Ana), Neamț, Gorj și în Alba. Activitățile pe care le pot desfășura turiștii pe parcursul zilelor petrecute la pensiunile agroturistice le diferențiază pe acestea de ale unități de cazare asemănătoare.
„La pensiunea agroturistică proprietarul are o activitate agricolă, de creștere a animalelor sau un atelier meșteșugăresc. Proprietarul desfășoară astfel de activități, iar turiștii pot participa la ele”, a explicat pentru gândul Maria Stoian, președinte ANTREC.
„E recomandat, totodată, ca produsele servite la pensiune să provină din producție proprie sau de pe plan local”, a mai adăugat ea.
„Vacanțe la țară” – un avantaj pentru proprietarii de pensiuni
Tarifele scăzute nu vin doar în ajutorul turiștilor, ci și al proprietarilor de pensiuni care în mod normal nu ar fi atât de solicitați în această perioadă. Astfel, ei reușesc să își crească gradul de ocupare al unităților de cazare.
De interes este, totodată, colaborarea dintre cei care dețin astfel de pensiuni și reprezentanții agențiilor de turism, după spusele Mariei Stoian.
„Important este că în acest fel continuă colaborarea organizată a proprietarilor de pensiuni cu agențiile de turism. Este și un mod de a-i obișnui pe proprietarii de pensiuni să lucreze cu acestea și invers”, ne-a mai spus președintele ANTREC.
Programul „Vacanțe la țară” a ajuns la a XXIII-a ediție. Prima colaborare dintre ANTREC și ANAT pentru organizarea acestuia a avut loc în toamna anul trecut.