Prima pagină » Economic » Propunerea înaintată Guvernului cu privire la milioanele de români asistați social

Propunerea înaintată Guvernului cu privire la milioanele de români asistați social

Propunerea înaintată Guvernului cu privire la milioanele de români asistați social
Cei șapte milioane de asistați sociali din România și-ar putea primi ajutoarele financiare acordate de stat pe carduri preplătite, dacă Guvernul va fi de acord cu o propunere a MasterCard.

Cei peste șapte milioane de români care figurează în statistici ca asistați social și-ar putea primi ajutoarele pe carduri speciale. Aceasta este doar una dintre propunerile care vor face parte dintr-o amplă strategie pentru creșterea numărului de tranzacții cu cardul în România și pe care reprezentanții MasterCard România o vor înainta Guvernului.

„Plata ajutoarelor sociale prin carduri preplătite și eliminarea ajutoarelor sociale în produse ar contribui la îmbunătățirea controlului autorităților în ce privește măsurile de asistență socială”, a declarat la ZF Live Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard, care a admis că măsura ar trebui corelată cu o mai bună prezență a băncilor în mediul rural.

95 la sută dintre cele șapte milioane de români asistați au diferite beneficii sociale și doar cinci la sută primesc servicii sociale, rezultă dintr-o centralizare făcută de Institutul pentru Politici Publice (IPP) și prezentată în luna iunie în București.

O altă propunere care va fi inclusă în strategie este legată de creșterea numărul plăților cu cardul în transportul în comun. „La metrou există un card reader, cu orice card PayPass poți intra la metrou. La fel și la mijloacele de transport ale RATB. La Sibiu, există un astfel de sistem”, a arătat Vladimirescu, care a adăugat că astfel se poate reduce frauda, pentru că sunt multe persoane care circulă fără bilet.

În România, plățile electronice reprezintă doar 6%, mult sub media europeană de circa 30% și la mare distanță de țările nordice. „Este mult mai greu de făcut pasul de la 50% la 60%, comparativ cu pasul de la 5% la 10%. Ține de educația financiară a populației. România este încă la început din acest punct de vedere”, a conchis Vladimirescu.

Urmărește aici înregistrarea integrală a emisiunii ZF LIVE

QUIZ 

 

 

Citește și