Prima pagină » Economic » Protest spontan al unor angajați Tarom. Ce nemulțumiri au salariații companiei aeriene

Protest spontan al unor angajați Tarom. Ce nemulțumiri au salariații companiei aeriene

Protest spontan al unor angajați Tarom. Ce nemulțumiri au salariații companiei aeriene
Aproximativ 200 de angajați Tarom au oprit spontan lucrul, nemulțumiți de faptul că reprezentanții companiei au refuzat să prelungească licența pentru cei care lucrează pe partea tehnică, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom

Aproximativ 200 de angajați Tarom au oprit spontan lucrul, nemulțumiți de faptul că reprezentanții companiei au refuzat să prelungească licența pentru cei care lucrează pe partea tehnică, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom, scrie Mediafax.

Secretarul general al Sindicatului Național Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că protestul nu a fost organizat de către sindicat, deși știa de marți că există o stare de tensiune printre angajați și a anunțat conducerea companiei.

„Am anunțat de ieri conducerea că este o situație explozivă din cauza neprelungirii licențelor pe partea tehnică. Ei spun că există o recomandare a autorității aeronautice, care spune că nu este imperios necesar să aibă toată lumea această licență, dar neprelungirea ei ne afectează drepturile”, a precizat liderul sindical.

Aurel Curdov a mai spus că miercuri dimineață a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, însă nu s-a putut ajunge la un compromis.

„Avem 30 de persoane care trebuie să dea licența luna aceasta și el nu a aprobat prelungirea. Am rugat să ne dea o explicație și a zis că el nu semnează pentru aceste licențe, invocând că vine Curtea de Conturi. A trebuit să le spun oamenilor ce se întâmplă”, a adăugat Aurel Curdov.

Liderul sindical a mai spus că tot personalul tehnic ar urma să ajungă treptat, pe măsură ce expiră licențele, în această situație. El a explicat că odată cu expirarea licenței oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus niște bani care se acordă la concediu.

Curdov susține că sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licență și sunt hotărâte să ceară ca aceste documente să rămână valide până la pensie sau până la plecarea din companie.

Secretarul general al Sindicatului Național Tehnic Tarom a mai spus că mai sunt 70 de persoane care încă protestează, precizând că nu știe cât va dura acțiunea.

Citește și