Răzvan Cuc anunță un act normativ care rezolvă problema contestațiilor proiectelor de infrastructură
„De săptămâna trecută am inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care venim să rezolvăm problema contestațiilor. Asfel, după cele 30 de zile la CNSC, semnăm contractul și lăsam contestatarii aceștia de meserie care vor să blocheze proiectele să se ducă în instanță, dar noi începem să finalizăm proiectele. Nu putem să stăm tot timpul după contestații. Am vorbit și cu domnul ministru Toader, aștept punctul de vedere și de la Ministerul de Justiție pe această ordonanță și sper ca în două săptămâni să fie în Guvern și nu vom mai avea astfel de probleme. Ei pot să își facă treaba lor, să conteste, noi mergem mai departe cu proiectul. Sunt numeroase proiecte care au fost licitate, la acest proiect vorbim de exproprieri. Sunt, însă, proiecte de infrastructură care au fost licitate în 2015 și a trebuit să așteptăm doi ani decizia instanței ca să semnăm contractul de proiectare și de execuție. Acest lucru este imposibil”, a spus ministrul.
Răzvan Cuc s-a pronunțat în repetate rânduri în privința companiilor care blochează proiectele de infrastructură prin contestații.
Ministrul s-a aflat într-o vizită pe șantierul podului suspendat peste Dunăre din zona Brăila. „Mobilizarea este pentru început satisfăcătoare, bineînțeleles că se poate mai bine, dar m-a asigurat constructorul că se va mobiliza și mai intens. O să mă vedeți și pe mine pe șantier, pentru a vedea dacă că își ține promisiunea”, a spus ministrul.
Ministerul Transporturilor a emis în decembrie autorizația necesară pentru construirea podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, care va avea o lungime de 1.974 metri, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 29 de ani. Valoarea lucrărilor este de peste jumătate de miliard de euro.