Tanjei Blatnik,CEO Euroins, după decizia ASF: Autoritatea nu ține cont de bunele practici stabilite în UE și ignoră două audituri independente
CEO-ul Euroins, Tanja Blatnik, reacționează după ce ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății de asigurări. „În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie”, spune ea.
Conform directorului Euroins, ASF „ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA”. (Citește AICI lista abaterilor descoperite de ASF la Euroins)
CEO Euroins: „Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru”
„Euroins România este surprinsă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români.
Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA.
Aceste audituri se vor încheia la sfârșitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deși a fost informată în detaliu.
În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie și, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienților noștri și a asigura stabilitatea financiară a pieței. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislației românești și europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.
Autoritatea de reglementare, fără a ține cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informații către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuție profesională solidă cu conducerea Euroins și cu acționarii săi internaționali.
În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajați, relațiile excelente cu partenerii, interesele clienților, precum și investițiile acționarilor noștri și, în cele din urmă, stabilitatea pieței financiare”, a transmis, vineri, Tanja Blatnik.
ASF a retras autorizația de funcționare a Euroins România și constată starea de insolvență a societății
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.
Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului.
Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar. (Citește aici detalii despre decizia ASF)
Vă recomandăm să citiți și: Ce trebuie să facă cei peste 2,8 milioane de clienți ai companiei Euroins după ce ASF a decis să îi retragă autorizația de funcționare? PROCEDURA