Prima pagină » Economic » Remus Borza, Hidroelectrica: Salariul premierului ar trebui să fie la nivelul celui din orice țară dezvoltată, de 20.000-30.000 euro

Remus Borza, Hidroelectrica: Salariul premierului ar trebui să fie la nivelul celui din orice țară dezvoltată, de 20.000-30.000 euro

Remus Borza, Hidroelectrica: Salariul premierului ar trebui să fie la nivelul celui din orice țară dezvoltată, de 20.000-30.000 euro
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroeelctrica, spune că "este aberant" ca un demnitar al statului să aibă un salariu de 1.000-2.000 de euro, iar un director general de companie de stat să aibă salariul plafonat la nivelul venitului unui secretar de stat.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, este de părere că salariul premierului României ar trebui să fie la nivelul salariului șefului Guvernului din orice țară dezvoltată, adică de 20.000-30.000 de euro. Declarația a fost făcută joi, în cadrul emisiunii realizate de Ziarul Financiar,  ZF LIVE

„Salariul premierului ar trebui să fie cât salariul premierului în orice țară civilizată, evident, undeva la 20.000-30.000 de euro. Suferim de un populism atât de contraproductiv, specific unor mentalități demult vetuste și anacronice”, a declarat joi Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. El a răspuns astfel la întrebarea directorului editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, despre cât crede că ar trebui să fie salariului primului ministru în România.

Borza a adăugat că „este aberant” ca un demnitar al statului să aibă un salariu de 1.000-2.000 de euro, iar un director general de companie de stat să aibă salariul plafonat la nivelul venitului unui secretar de stat.

Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariații companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizații, prime jubiliare și alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor, fiind o situație „atipică”, potrivit raportului prezentat în luna august de administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a intrat în insolvență în luna iunie din cauze precum vânzările de energie la prețuri mult diminuate față de referința pieței, managementul deficitar și seceta prelungită.

Producătorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe la prețuri mici.

 

Citește și