Te plângi că ai salariul prea mic? Iată locul de muncă plătit lunar cu 14.000 LEI la care nu se înghesuie nimeni

Te plângi că ai salariul prea mic? Iată locul de muncă plătit lunar cu 14.000 LEI la care nu se înghesuie nimeni
Te plângi că ai salariu prea mic? Iată locul de muncă plătit lunar cu 14.000 LEI la care nu se înghesuie nimeni. Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 01/06/2024, 18:42
Actualizat: 01/06/2024, 19:31

Ești Junior developer în IT cu doi ani experiență și abia acum ai salariul mediu lunar de 6.000 lei. În anii 2000-2010 ar fi fost un salariu de invidiat. Ai fi avut multe petreceri, vacanțe memorabile în multe orașe și stațiuni de lux și îți permiteai să cumperi ce îți doreai, inclusiv rata la mașina mult visată o puteai achita mai repede.  Acum, de când cu inflația declanșată în masă de guvernele lui Cîțu, Ciucă și Ciolacu, nu mai este. Este un salariu de subzistență dacă mai ai și familie de întreținut.  

Te duci la supermarket și te uiți la prețurile alimentelor de parcă ar fi mașini străine. Vine factura cu cei 1.000 lei la întreținere și te gândești că peste o săptămână ai de plătit chiria de 2.500 lei, ceea ce înseamnă că va trebui să anulezi participarea la petrecerea de sâmbătă seară cu prietenii tăi la un club de fițe. Va trebui să anulezi și excursia din Spania cu prietena ta.  Te gândești că ar fi cazul să îți cauți încă un loc de muncă, dar ești epuizat după o săptămână de lucru la birou. Te interesezi să-ți cauți un alt post mai bine plătit, dar observi pe LinkedIn că ai în fața ta alți 100 de aplicanți. Pe telefon mocnesc știrile despre cum programele de  inteligență artificială îi vor lăsa pe programatori șomeri.  Mai este domeniul IT de viitor când Devin AI poate scrie coduri de programare?

Parcă jobul de IT-ist entry-level nu mai sună așa atractiv din cauza salariului sub media europeană.  Te gândești dacă există oare o posibilitate să câștigi mai bine în țara asta? Și să obții postul mai repede, fără concurență ? Da, se poate! Există un loc de muncă în România plătit cu 14.000 lei net, în mână. Și nimeni nu se înghesuie să se angajeze. Dar implică multă muncă!

Locul de muncă plătit cu salariul de 14.000 lei net

Meseria de mecanizator competent, sau mai bine spus, tractorist aflat la început de drum, este plătită cu 6.000  lei net. Da, ai auzit bine. Ești plătit cu 6.000 lei fără să ai experiență, nu ca la firma de IT unde ai debutat cu 5.000 lei și a trebuit să stai peste program ca să te rogi pentru măriri de salariu.

Salariile pot ajunge la 14.000 lei dacă vei învăța să mânuiești tractoare și utilaje cu multe computere la bord. Este exact ce-ți place ție, având experiență în IT. Tractoarele, ca multe alte combine moderne, sunt greu de manevrat. Orice mică eroare poate să-l facă bun de trimis la service și să coste 400.000 euro reparațiile.  Este totuși un loc de muncă care presupune muncă fizică și necesită atenție pentru a evita accidentele.

Tot mai mulți fermieri din România sunt dispuși să ofere salarii generoase și utilaje de top la îndemână pentru a angaja tineri dornici de muncă. Dar nu găsesc! Au trimis chiar și un memoriu către Ministerul Agriculturii prin care se plâng că le lipsesc 300 de tractoriști.  Fermierii spun că mulți dintre cei care se angajează nu stau prea mult. Ei se plâng ba că tinerii vor să muncească puțin pe bani mulți, fie nu rămân prea mult. După ce învață și capătă experiență, pleacă imediat în străinătate, în căutare de salarii mai mari de ordinul miilor de euro:

„Există acest miraj al străinătăţii care e aşa ca un El dorado pentru tinerii din mediul rural. De multe ori pleacă, câştigă la fel sau mai puţin (…) şi se întorc înapoi în ţară reîncercând să se angajeze. Un mecanizator competent care nu este neapărat la început de drum câştigă în medie undeva la 6.000 de lei net în fermele noastre”, a spus Cristian Andrici, fermier, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN. 

„E fuga asta după bani repede şi timp scurt de lucru. E evoluat foarte mult din punctul ăsta de vedere. E un lucru care văzut de mine este unul din aspectele care a revoluţionat agricultura în ultimii ani”, a spus Iulian Ungureanu, mecanizator.

Citește mai mult despre femeile din Iași care se bat pentru postul de tractorist: Cât câștigă un tractorist. Femeile din Iași se bat pe această meserie. Salariile sunt uriașe!

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×