Prima pagină » Economic » Salata de vară devine un preparat de lux. Cu cât s-au SCUMPIT roșiile, castraveții și ardeii

Salata de vară devine un preparat de lux. Cu cât s-au SCUMPIT roșiile, castraveții și ardeii

O salată ușoară, de vară, îi poate „ustura” tare pe români la buzunar. 

Potrivit Observator News, ardeii, castraveții și roșiile s-au scumpit de 4 ori în ultima lună. Fermierii dau vina pe căldura care a grăbit coacerea și spun că scumpirile vor continua.

Recoltele de toamnă ar putea fi compromise din cauza secetei.

Cu 1,50 lei se vindeau roșiile la kilogram. Acum, kilogramul depășește 10 lei din cauza cererii foarte mari la producători. Fermierii se plâng că nu prea își scot investițiile și nici nu se poate vorbi de profit.

Roșiile se vând cu 15 lei, iar ardeii 12 lei. Fasolea a ajuns la 23 lei per kilogram.

Clienții, unii resemnați cu ideea că nu mai poate exista „normalitate” din cauza inflației și secetei, iar alții nemulțumiți de prețuri, preferă să cumpere roșiile la 2-3 lei kilogramul de la țară. La piață, roșiile ajung să coste și 17 lei per kilogram.

Prețurile vor crește în continuare din cauza scăderii suprafețelor cultivate de la an la altul. Românii nu fac față la producția autohtonă.

În  România, se cultivă legume pe doar 45.000 hectare.

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și