Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerț în iunie

Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerț în iunie
Publicat: 10/09/2012, 11:45
Actualizat: 23/03/2019, 06:34

Cifra de afaceri în comerț și servicii a scăzut în iulie atât față de iunie cât și față de luna corespunzătoare din 2011, în principal pe fondul reducerii vânzărilor de autoturisme, o evoluție similară înregistrnâdu-se și pe ansamblul primelor șapte luni, potrivit datelor publicate de INS, informează Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna iulie comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 5,5%, datorată scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-9,3%), la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-7,8%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-4,7%). Comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, în luna iulie 2012 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creștere cu 11,2%, provenită de la creșterile înregistrate la activități ale hotelurilor și restaurantelor (+19,5%), la serviciile de coafură, alte activități de înfrumusețare (+6,1%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile de spÇŽlare, curÇŽțare și vopsirea textilelor și blÇŽnurilor (-4,0%) și la activitÇŽți ale agențiilor turistice și tur-operatorilor (-1,4%).

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, în luna iulie 2012 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat o creștere de 4,6%.

Comparativ cu iulie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a avut o scădere cu 6,6%, cauzată de reducerea înregistrată la comerțul cu autovehicule (-13,8%) și la întreținerea și repararea autovehiculelor (-3,3%). Creșteri s-au consemnat la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+10,4%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat pe total o scÇŽdere cu 6,5% față de luna iulie 2011.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, a consemnat o cifră de afaceri cu 1,2% mai mică comparativ cu luna iulie 2011, provenită de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-5,1%) și de la activități ale hotelurilor și restaurantelor (-1,3%). Creșteri s-au înregistrat la activitÇŽțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+25,1%), la activitățile de spÇŽlare, curÇŽțare și vopsirea textilelor și blÇŽnurilor (+11,0%) și la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+5,2%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iulie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai micÇŽ comparativ cu luna iulie 2011.

În primele șapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a scÇŽzut cu 2,7%, datorită scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-4,0%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,2%). Creșteri s-au înregistrat la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+0,9%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+0,4%).

În perioada ianuarie – iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scÇŽzut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, primele șapte luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,4% mai micÇŽ comparativ cu ianuarie – iulie 2011, provenită de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-5,1%) și activități ale hotelurilor și restaurantelor (-2,7%). Creșteri s-au înregistrat la activitÇŽțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+15,4%), la activitățile de spÇŽlare, curÇŽțare și vopsirea textilelor și blÇŽnurilor (+6,9%) și la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+3,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,2% mai micÇŽ comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2011.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Joe Biden a promis că va da Ucrainei „ultimul cent” înainte să plece de la...