Sectorul de carne, primul în care se reduce TVA. Ministrul agriculturii face anunțul oficial
„Noi am promis, și noi și primul ministru că, dacă pe parcursul anului 2015 încasările vor permite, nu vom ezita și primul sector în care vom reduce TVA este sectorul de carne, nu numai la carne, ci la tot lanțul de producție de piață care depășește, din cunoștiințele mele 3 miliarde de euro, deci scăderea TVA de la 24 la 9% ar fi consistentă. Primul ministru a spus cel târziu la începutul lui 2016, asta nu înseamnă că, dacă la jumătatea anului, încasările o vor permite, nu vom ezita să facem această reducere”, a afirmat Constantin, în cadrul discuțiilor pe marginea avizării bugetului Ministerului Agriculturii, în comisiile de specialitate din Parlament.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul ședinței Parlamentului în care s-a dat vot pe învestitura noului Guvern, că taxa pe valoarea adăugată va putea fi redusă la alte produse alimentare decât cele de panificație cel târziu din ianuarie 2016, dar pe fondul unei creșteri a subvențiilor pentru suprafețele agricole.
„1994 a fost ultimul an în care România a avut balanță pozitivă în ceea ce privește produsele agro-alimentare, iar după 20 de ani suntem din nou pe plus, printr-o creștere a producției și promovare a acesteia, avem însă nevoie în continuare de creșterea subvențiilor, de cadastru în zona rurală și avem nevoie să arătăm că putem să avem nu doar 3, ci 5 ani de creștere în fiecare an a subvențiilor pentru suprafețele agricole. Din acest punct de vedere, atât în discuțiile cu instituțiile internaționale, dar sunt convins că și cu sprijinul dumneavoastră, vom putea să implementăm cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016 scăderea TVA nu doar la produsele de panificație, cum este deja, ci și la alte produse alimentare”, a spus Ponta în discursul ținut în plenul Parlamentului.