Șeful OPSPI a propus ca oferta lui Dan Diaconescu pentru Oltchim să fie luată în considerare
UPDATE 15:20 Compania PCC, acționar minoritar al Oltchim, a depus ofertă atât pentru cumpărarea acțiunilor deținute de Ministerul Economiei la Oltchim, cât și pentru preluarea creanțelor AVAS și Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.
Omul de afaceri Ștefan Vuza a depus două oferte pentru achiziția acțiunilor la Oltchim, prin firmele AISA Invest și Chimcomplex. El vrea să preia doar creanța Electrica față de Oltchim.
Dan Diaconescu a depus ofertă doar pentru cumpărarea acțiunilor statului la combinatul chimic, nu și pentru cele două creanțe.
Președintele Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a propus joi ca oferta depusă de Dan Diaconescu în cadrul licitației pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea să fie luată în considerare de către comisia de privatizare, chiar dacă Dan Diaconescu a depus oferta sa la ora 12.10, la 10 minute după expirarea termenului limită de depunere a ofertelor.
„Propun comisiei de privatizare să ia în considerare toate ofertele”, a declarat șeful OPSPI, Remus Vulpescu.
Companiile care au depus oferte pentru cumpărarea Oltchim și a creanțelor combinatului chimic sunt PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex, o ultimă ofertă fiind depusă de Dan Diaconescu.
Până luni, termenul limită inițial, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, Dan Diaconescu și Ștefan Vuza, prin firmele Chimcomplex și Aisa Invest.
Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12.00, șeful OPSPI ținând cont de trei acțiuni în instanță depuse de Dan Diaconescu și de solicitarea de amânare formulată de societăți care reprezintă grupul rus Gazprom.
Diaconescu a depus trei acțiuni în instanță, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea și anularea procedurii de privatizare și a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.