Serviciul Apple Pay a fost lansat oficial în România. Lista băncilor partenere, cum activezi serviciul și cum plătești cu iPhone-ul
În ciuda faptului că la data redactării acestui articol nu a fost încă anunțată lansarea în mod oficial, în aplicația Wallet de pe iPhone și Apple Watch există acum posibilitatea de a adăuga carduri de credit sau debit, care pot fi folosite pentru plăți prin intermediul modulului NFC integrat în acestea, transmite Go4it. Numărul de bănci și servicii fintech compatibile este mai mare decât ne-am fi așteptat inițial, doar ING, Banca Transilvania, Orange Money și Revolut confirmând compatibilitatea înainte de lansare.
Lista băncilor și serviciilor compatibile cu Apple Pay în România
Din aplicația Wallet (Portofel), nu trebuie acum decât să apeși pe butonul Add Card pentru a adăuga un card pentru a fi folosit pentru plăți cu telefonul. După ce selectezi acest buton, va apărea o listă cu emițătorii compatibili în acest moment. Iată lista completă:
– Banca Transilvania
– Edenred
– ING
– Monese
– Orange Money
– Revolut
– UniCredit Bank
FlixBus este prima companie de transport care anunță compatibilitatea cu Apple Pay în România. Aceasta posibilitatea de a plăti prin intermediul Apple Pay direct în aplicația de mobil sau folosind browser-ul Safari, fie de pe un dispozitiv iOS sau macOS pe dispozitive începând de la iPhone 6 și până la cele mai recente. Compania spune că avantajul plății cu Apple Pay este securitatea ridicată, întrucât datele sunt criptate, iar cardul folosit pentru plată este unul virtual, generat pe loc pentru tranzacția respectiva.
Cum adaugi un card în Apple Pay în România în portofelul electronic pe iPhone
1. Pornești aplicația Wallet (Portofel)
2. Apeși pe butonul Add Card
3. Selectezi banca sau serviciul care a emis cardul (momentan sunt compatibile doar cele din lista de mai sus)
4. Fie scanezi cardul folosind camera telefonului, fie introduci datele de pe card manual
5. Introduci codul de confirmare primit prin SMS pe numărul atașat cardului la bancă
6. (Optional) În cazul Revolut este de ajuns să intri în aplicația Revolut și să apeși pe butonul „Add to Apple Wallet”