Prima pagină » Economic » Și-a depus CV-ul fără să bănuiască ce o aștepta. Câți români se bat pe un job la Profi, McDonald’s sau Auchan

Și-a depus CV-ul fără să bănuiască ce o aștepta. Câți români se bat pe un job la Profi, McDonald’s sau Auchan

EXCLUSIV

Job-urile care atrag cele mai multe CV-uri sunt, în general, și cele mai ofertante din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs. Românii au ajuns astfel să vâneze posturi în retail, în marile lanțuri fast-food sau de electronice și eletrocasnice și în domeniul marketingului și al cercetărilor de piață.

În medie, 780 de CV-uri au fost depuse pentru un post de șef de magazin sau șef de raion în cadrul lanțului de supermarketuri Profi, reprezentanții acestuia recrutând anul acesta pentru diverse poziții în multe dintre orașele țării, conform datelor obținute de gândul din partea reprezentanților eJobs, unul dintre cele mai mari portaluri de recrutare din țara noastră.

De asemenea, 300 de persoane s-au bătut pentru a obține un post de merchendiser în cadrul hipermarketului Auchan. Un lucrător comercial angajat într-unul dintre hipermarketurile lanțului francez câștigă un salariu net lunar de 650 – 700 de lei, la care se adaugă bonuri de masă. O casieră obține, la final de lună, un salariu de circa 1.100 de lei, potrivit informațiilor din piața românească de retail.

Mulți români și-au îndreptat atenția și spre posibilitatea de angajare în cadrul lanțului fast-food McDonald’s, prezent pe piața locală încă din anul 1995. Peste 120 de candidați au aplicat în speranța că vor obține un loc de muncă și vor ajunge să facă parte din personalul restaurantelor. Anul trecut, un angajat nou câștiga în prima lună de muncă un salariu de 1.000 de lei.

Job-ul de gestionar în cadrul eMag a fost dorit, la rândul său, de către români, 220 de persoane concurând, în medie, pentru acesta.

Domeniul marketingului și al cercetărilor de piață i-a atras și el pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Spre exemplu, peste 200 de candidați s-au luptat pentru un post de operator de sondaje de opinie în cadrul companiei Daedalus MillwardBrown.

Bucureștenii vor să devină secretari și casieri

Printre cele mai râvnite locuri de muncă din Capitală s-au numărat luna trecută cele de asistent manager, casier, operator call center și consultant în vânzări. Pentru fiecare dintre acestea au aplicat între 600 și 2.200 de bucureșteni în luna iulie.

Posturile de operatori call center au atras mulți candidați și în alte mari orașe din țară, precum Brașov și Cluj-Napoca. Angajatorii au primit sute de CV-uri și pentru locurile de muncă vacante de casieri, acestea fiind foarte populare în Timișoara și în Iași.

Harta celor mai căutate locuri de muncă din România (Click pentru a mări)

Sursă: infografic gândul realizat pe baza datelor obținute din partea reprezentanților ejobs.ro

„Constanța a atras un număr mare de candidați în domeniul vânzării bunurilor de folosință îndelungată, al echipamentelor și instalațiilor, dar și al medicamentelor. De asemenea, activitatea de vânzare în cadrul magazinelor cu articole sportive, dar și cea de gestionar în cadrul unor mari complexe logistice a atras un număr mare de CV-uri”, au declarat pentru gândul reprezentanții eJobs.

„În Iași, job-urile pentru care au aplicat cei mai mulți candidați sunt din domeniul vânzărilor de bunuri de larg consum, dar și din domeniul pariurilor sportive sau al logisticii. În plus, job-urile de casieri și bucătari pentru lanțurile de restaurante fast-food au atras un număr mare de aplicanți”, ne-au mai spus ei.

În luna iulie, cele mai multe CV-uri au fost depuse, în total, de către bucureștenii aflați în căutarea unui loc de muncă. Peste 376.000 de CV-uri au fost trimise angajatorilor de către cei din Capitală.

Bucureștenii au fost urmați în top de locuitorii din Cluj-Napoca, peste 86.000 de aplicații fiind trimise de aceștia în aceeași perioadă.

Topul orașelor cu cei mai mulți români care au aplicat pentru un nou loc de muncă

1. București – peste 376.000 de CV-uri trimise

2. Cluj-Napoca – peste 86.000 de CV-uri trimise

3. Timișoara – peste 67.500 de CV-uri trimise

4. Brașov – peste 57.800 de CV-uri trimise

5. Constanța – peste 57.500 de CV-uri trimise

6. Iași – peste 55.500 de CV-uri trimise

7. Galați – peste 38.500 de CV-uri trimise

8. Craiova – peste 35.000 de CV-uri trimise

9. Sibiu – peste 33.000 de CV-uri trimise

Vânzările, pe primul loc în topul domeniilor unde se căută cei mai mulți angajați

Domeniul care le-a pus la dispoziție românilor cele mai multe oportunități de angajare a fost în prima jumătate a acestui an cel al vânzărilor. Circa 4.400 de posturi au fost disponibile lunar pentru persoanele care își doreau să obțină un job în domeniu.

Al doilea loc în clasament a fost ocupat de sectorul relațiilor cu clienții și al call center-urilor. Lună de lună au existat 3.200 de oportunități de angajare. Munca în call center-uri este, de altfel, destul de râvnită în România, angajații putând să câștige chiar și salarii de 4.000 de lei net pe lună, dacă vorbesc limbi „exotice”.

Sursă: infografic gândul realizat pe baza dalor obținute de la reprezentanții ejobs.ro

Cei mai bine plătiți sunt, conform informațiilor obținute recent de gândul, românii care lucrează în call center și vorbesc farsi. Ei reușesc să obțină la finalul fiecărei luni salarii cuprinse între 2.700 de lei și 4.000 de lei.

Cea mai căutată limbă străină pe piața de call center din Capitală este rusa. Angajații care vorbesc această limbă străină obțin lunar câștiguri nete chiar și 2.800 de lei. Citiți mai multe despre munca în call centerele din țara noastră AICI.

Citește și