Sorin Grindeanu cere „reorganizare economică” la TAROM/Ministrul Transporturilor critică numărul mare de angajați din companie
Sorin Grindeanu anunță că, după primirea ajutorului de la Comisia Europeană, compania Tarom trebuie să intre într-o etapă de reorganizare economică.
Vorbind în acest context, ministrul Transporturilor a atras atenția asupra unui aspect pe care îl consideră nepotrivit.
Este vorba despre schema de personal din cadrul Tarom, care ar fi supradimensionată.
Câți angajați ar trebui să rămână la Tarom
„O companie de mărimea Tarom are, în mod normal, în jur de 500 sau 600 de angajați, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, afirmă Grindeanu.
Astfel, ministrul Transporturilor a anunțat că, în viitor, va fi posibil să se ia anumite măsuri neplăcute.
„Tarom, deocamdată, trebuie să facă următorul lucru – să primească, până la sfârșitul lunii, acel ajutor de la Comisia Europeană.
Tarom nu este într-o formă economică de invidiat și, chiar dacă nu v-o spun eu, o știți foarte bine.
(n.r. – Compania Tarom) trebuie să găsească, după această etapă, care eu sper că se va încheia în perioada următoare, odată cu primirea acelui ajutor de la Comisie, să intre într-o etapă de reorganizare economică. Asta va însemna de multe ori decizii care, poate, nu sunt foarte aplaudate, dar sunt absolut necesare, dacă vrem să salvăm Tarom”, a transmis ministrul Transporturilor.
Ce presupune reorganizarea economică
Grindeanu afirmă că Tarom trebuie să intre într-o etapă de reorganizare economică.
„Eu spun că, odată cu primirea acestui ajutor de la Comisie, noi trebuie să intrăm la Tarom într-o perioadă de reorganizare. Suntem deschiși la orice fel de propuneri care să ducă la așezarea Tarom pe niște principii economice solide.
În primul rând, nu există în discuție dorința noastră de a salva această companie. Nu intră în discuție dorința noastră de a găsi orice fel de soluții, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului, în zona Qatar și Emirate.
Mâine (n.r. – joi, 25 aprilie) avem o comisie mixtă, cu oamenii de afaceri din Emirate, după vizita noastră, care va avea loc la București. Încercăm să găsim soluții pentru Tarom.
O companie de mărimea Tarom are, în mod normal, în jur de 500 sau 600 de angajați, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, a conchis Sorin Grindeanu.