Soția patronului firmei care distribuit în 36 de județe 2.000 de caserole de mici ce ar conține carne de cal lucrează la DSV Prahova

Publicat: 15 03. 2013, 15:08
Actualizat: 29 07. 2014, 20:13

Aproape 2.000 de caserole de mici, produs asupra căruia există suspiciunea că ar conține carne de cal în loc de carne de vită, au fost produse în Ploiești și distribuite în 36 de județe, soția administratorului firmei producătoare fiind șef la controlul alimentelor de origine animală în Prahova.

Cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal și care a fost depistată într-un magazin din București, a fost produsă la o fabrică din Ploiești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma alertei sanitar-veterinare, inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova au făcut controale la respectivul producător și au stabilit că acesta a produs 1.536 de kilograme de carne asupra căreia există suspiciunea că ar conține carne de cal în loc de carne de vită, a declarat corespondentului MEDIAFAX șeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă.

Carnea tocată și preparată ca mici trași, a fost ambalată în 1.920 de caserole a câte 800 de grame și distribuită în 36 de județe, printr-un cunoscut lanț de supermarket-uri.
Șeful DSVSA a precizat că, în momentul în care au ajuns în control la producătorul de mici, inspectorii sanitar-veterinari nu au mai găsit nimic din lotul suspect, însă au refăcut traseul mărfii și au stabilit magazinele în care au ajuns caserolele cu mici.

Mihai Terecoasă a confirmat o informație apărută vineri în presa locală din Prahova, conform căreia soția administratorului firmei care a produs micii suspecți deține o funcție de conducere în DSVSA Prahova. Concret, soția administratorului respectivei firme este șefa Biroului siguranța alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soțul său.

Directorul acestei instituții a declarat că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcție de execuție în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

O cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într-un magazin din București, a anunțat, joi, vicepreședintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au precizat că joi, prin Sistemul Rapid de Alertă, a fost transmisă această suspiciune de fraudă, constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

(Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro)