Așanumita autostradă a lui Dragnea face parte într-o listă mai lungă de autostrăzi, incluse în strategia România 100, prezentată de premierul Ponta în decembrie anul trecut, pentru care CNADNR urmează să organizeze licitații pentru realizarea studiilor de fezabilitate.
În total, CNADNR va organiza licitații pentru 13 studii de fezabilitate pentru tronsoane de autostrăzi din toată țara, între care Sibiu-Pitești, autostrada centura București Nord, Focșani-Bacău-Siret, Târgu Mureș – Târgu Neamț – Pașcani, Sibiu-Brașov-Bacău, potrivit informațiilor făcute publice marți de ministrul Transporturilor, Dan Șova.
Șova a precizat că, în afară de Sibiu-Pitești, pentru care realizarea studiului de fezabilitate va dura un an, în cazul restului autostrăzilor studiile de fezabilitate vor fi realizate în patru luni. Autostrăzile sunt finanțabile prin Fondul de Coeziune și Fondul de Dezvoltare Regională.
Ministrul Transporturilor a făcut publică o listă cu 13 tronsoane de autostrăzi pentru care CNADNR va trimite la ANRMAP documentația pentru realizarea studiilor de fezabilitate:Focșani – Bacău,Bacău – Pașcani,Pașcani – Siret,București – Giurgiu,București – Alexandria,Alexandria – Craiova,Craiova – Calafat, Sibiu-Pitești, Pașcani-Iași-Ungheni, Târgu Mureș-Târgu Neamț-Pașcani, Autostrada Centura București Nord, Brașov – Bacau, Sibiu – Brasov. Ulterior, anunțurile de licitație vor fi publicate în SEAP.
Gândul a scris că, de departe, între marii câștigători ai programului de autostrăzi prezentat de Ponta în decembrie anul trecut, la loc de frunte se află fostul șef de CJ Teleorman, actualul vicepremier Liviu Dragnea, care va putea veni la serviciu, în câțiva ani, pe autostrada care va lega București de Alexandria. Autostrada ar urma să fie finanțată din Fondul de Coeziune, potrivit datelor prezentate de premierul Ponta.