Subscrierile Omniasig au scăzut în primele 9 luni, la 582 milioane de lei
În primul trimestru, ritmul de scădere a subscrierilor a fost de 13,8%, iar profitul net a atins 3,98 milioane lei, conform datelor anunțate de companiei în prima parte a lunii iunie.
„Obiectivul nostru pentru acest an a fost intrarea pe profit. Pentru primele nouă luni ne-am îndeplinit obiectivul și am raportat un profit net de 2,2 milioane de lei, de la pierderi de circa 20 milioane de în perioada ianuarie-septembrie 2013. Sunt convins că vom încheia anul pe plus și să diminuăm ritmul de scădere a subscrierilor. Intrarea pe profit a fost efectul echilibrării ponderii RCA și CASCO în structura veniturilor din polițe auto, plus o politică de tarifare adecvată pentru fiecare asigurat în parte și atragerea de noi clienți”, a declarat joi președintele Directoratului Omniasig, Mihai Tecău, la o întâlnire cu reprezentanții presei.
În 2013, Omniasig a încheiat cu pierderi de 217,04 milioane de lei, în scădere cu 4,9% față de 2012, iar afacerile au coborât cu 14,2%, la 881,1 milioane de lei.
Subscrierile pe segmentul RCA au atins 189,3 milioane de lei, în timp ce polițele CASCO au adus venituri de 311,8 milioane de lei la nivelul anului 2013.
„La 9 luni, ponderea celor două segmente de business s-a echilibrat și situează între 30-35%, comparativ cu cifrele anterioare fuziunii cu BCR Asigurări, când segmentul asigurărilor auto facultative avea o pondere mai mare, pe fondul unui număr mai ridicat de clienți corporate, cu autovehicule în leasing”, a spus Tecău.
Pe segmentul bunuri și clădiri (property), valoarea primelor subscrise a fost de 135,1 milioane de lei, în scădere cu 18,2% față de septembrie 2013.
„Dacă pe property am scăzut, Omniasig a avut un plus la subscrieri pe segmentul asigurărilor de sănătate, evoluție susținută și de câștigarea contului Petrom, a cărui valoare se ridică la patru milioane de euro pe 12 luni, cu posibilitatea de prelungire”, a afirmat președintele companiei.
Pe partea de despăgubiri, sumele achitate asiguraților în urma producerii evenimentelor asigurate au scăzut cu 15%, la 524,5 milioane de lei.
Cu un capital de 439,6 milioane de lei, Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care deține peste 99% din acțiunile asigurătorului român.
Societatea este al treilea jucător pe piața locală a asigurărilor.
VIG mai deține pe piața românească BCR Asigurări de Viață și Asirom.