Din vara acestui an, Sebastian Burduja este vicepreședinte PNL la nivel național și președintele filialei PNL Sector 1. Recent, a obținut la alegerile prezidențiale cel mai bun scor în contul PNL la nivelul Bucureștiului, la ambele tururi de scrutin.
Burduja a devenit cunoscut opiniei publice din România în 2009, atunci când a fondat Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), o rețea care între timp a crescut la 15.000 de membri în toată lumea și s-a poziționat drept principala platformă pentru promovarea întoarcerii acasă a românilor din străinătate. În plan academic, conform datelor publice, Burduja a absolvit cu rezultate excepționale Universitatea Stanford din Statele Unite, cu specializări în politică, economie și sociologie.
A fost apoi admis ca dublu masterand și bursier la Harvard Business School și la Harvard Kennedy School of Government, unele dintre cele mai bune instituții din lume pe domeniile de administrare a afacerilor, respectiv politici publice. Și aici s-a remarcat prin realizări academice de top, inclusiv distincțiile „First Year Honors” and „Second Year Honors”, acordate celor mai buni studenți la Harvard Business School. În SUA a dezvoltat proiecte de țară la prestigioasa firmă de consultanță Dalberg Advisors și apoi a lucrat timp de peste trei ani de zile ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington, D.C.
În această calitate a coordonat sau sprijinit peste 20 de proiecte de asistență tehnică, inclusiv pentru România, o parte fiind distinse cu premii speciale. În 2016 s-a întors în țară și a fondat compania RISE Consortium, specializată în atragerea investițiilor străine și sprijinirea capitalului românesc în străinătate. Din 2016, este doctorand bursier în Economie și afaceri internaționale al Academiei de Studii Economice (ASE) București, program absolvit în 2019 cu distincția summa cum laude. Burduja a mai câștigat în 2018 bursa Millennium Fellowship din partea Atlantic Council, iar în 2019 bursa Marshall Memorial Fellowship din partea German Marshall Fund, ambele acordate în urma unei competiții globale pentru selectarea liderilor cu înalt potențial din spațiul transatlantic. Sebastian Burduja mai este cunoscut pentru clipul viral care a răspândit ideea mitingului din 10 august, fiind adesea alături de românii care au înțeles că vocea străzii este un instrument al democrației și care nu au obosit să lupte pentru a trezi la realitate clasa politică. Fundația germană Naumann l-a selectat între șase luptători pentru libertate din regiune și a realizat un documentar despre activitatea lui Burduja.