Țara care le oferă românilor un salariu de 3 milioane de euro pe an pentru o funcție de top manager. Portretul robot al unui astfel de angajat

Publicat: 11 09. 2014, 12:39
Actualizat: 21 03. 2019, 15:57

Visul oricărui corporatist este să lucreze în Brazilia, atunci când vine vorba de salariul pe care ar putea să îl câștige. Corporațiile din această țară sunt dispuse să ofere un salariu de până la 3 milioane de euro anual. Pentru a avea cei mai buni top manageri, multinaționalele din această țară sunt dispuse să ofere cazare, plus multe alte facilități, inclusiv pază, având în vedere că această țară nu este una sigură.

„Pentru că nivelul de securitate este destul de scăzut, piața din Brazilia a reușit să vină cu ceva în plus. A trebuit să compenseze faptul că viața acolo nu este una ușoară. Atunci când accepți un job în Brazilia ai nevoie de un nivel de securitate ridicat – acest lucru este asigurat de companie. Să locuiești într-o astfel de țară este destul de stresant și ai un anumit disconfort, de aceea salariile oferite aici expaților sunt atât de ridicate”, a declarat pentru gândul Elena Antoneac, Global mobility manager, PIRGROUP Romania, companie specializată în relocarea angajaților expați veniți să muncească în multinaționalele din România.

Paradisul salariilor în Uniunea Europeană pe funcții de top manager îl reprezintă Elveția. Aici un salariu pe cea mai înaltă funcție într-o corporație poate ajunge la peste 10.000 de euro. „Cam atât ar câștiga un top manager din domeniul IT”, a punctat Antoneac, care a fost și invitata ediției de miercuri a emisiunii ZF LIVE.

Multinaționalele din țările asiatice vin din urmă în ceea ce privește salariile mari pe care sunt dispuse să le ofere angajaților de top. „Rușii sunt și ei ‘darnici” atunci când vine vorba de salarii”, a mai spus reprezentanta companiei specializată în relocarea angajaților expați veniți să muncească în multinaționalele din România.

Întrebată despre profilul robot al unei persoane care ar putea câștiga până la 3 milioane de euro pe an, Elena Antoneac afirmă că singurul lucru care contează este „plusul profesional”.

„Nu contează vârsta, sexul sau naționalitatea, la fel cum nu contează dacă este căsătorit sau nu, dacă are un copil sau trei. Singurul lucru de care este interesată o companie care angajează o persoană pe o funcție de top manager este plusul profesional. Atunci când au găsit persoana potrivit pentru postul disponibil, angajatorii unei companii multinaționale sunt dispuși să ofere mii de euro pentru a angaja persoana respectivă”, a menționat Antoneac.

Elena Antoneac a fost invitată miercuri la emisiunea ZF LIVE unde a vorbit despre cum se mută dintr-un loc în altul mercenarii din business – expații din multinaționale. Aici puteți urmări emisiunea.