Prima pagină » Economic » Țara în care se pot câștiga salarii de peste 8.000 EURO. Ce meseriași sunt cei mai căutați

Țara în care se pot câștiga salarii de peste 8.000 EURO. Ce meseriași sunt cei mai căutați

Țara în care se pot câștiga salarii de peste 8.000 EURO. Ce meseriași sunt cei mai căutați
Țara în care se pot câștiga salarii de peste 8.000 EURO. Ce meseriași sunt cei mai căutați

Pentru cine s-a săturat să mai muncească pe salariu mic de sub 1000 EURO în România, există soluții. România a aderat la Spațiul Schengen și nu mai există nicio barieră. Două țări oferă salarii cu mult peste așteptări. 

Care sunt acestea?  Potrivit EURES, cele două țări care oferă cele mai mari salarii din Europa sunt Germania și Elveția. În Germania, salariile lunare pot ajunge la peste 4.000 euro. În Elveția, acestea pot depăși suma de 8.000 euro. Desigur, costurile vieții sunt mai mari, dar nu la fel ca în România unde ajungi să plătești dublu pentru produse de bază în comparație cu țările dezvoltate.

Germania, țara în care toți angajații sunt respectați

Când vine vorba de raportul venit/prețuri, ieși mai câștigat în Elveția sau Germania. Deși  industria  auto are dificultăți, Germania încă are o economie mai sănătoasă și o clasă politică mai stabilă în comparație cu România.  Încă are cel mai ridicat nivel de trai, iar instituțiile de stat garantează siguranță și confort pentru angajații cu joburi bine plătite.

Poți câștiga un salariu brut anual de  40.000 euro în Köld, Nordrhein-Westfalen, la compania International Formation Center care recrutează 10 educatori pentru copii, chiar și fără experiență sau cunoștințe de limba germană.

Cerințele sunt minime: este necesară o diplomă universitară în Educație Timpurie, Muncă Socială sau Pedagogie, recunoscută la nivelul Uniunii Europene; experiență minimă de lucru cu copii între 0 și 6 ani, capacitatea de a călători ușor și disponibilitatea de a urma un curs de formare. Persoanele selectate vor beneficia de un contract permanent cu o grădiniță din Germania, cursuri online gratuite de limba germană, cu scopul de a atinge nivelul B2.

Elveția oferă salarii atractive de peste 8.000 EURO

Elveția este o destinație extrem de căutată pe piața muncii, fiind un adevărat rai european, având în vedere că salariul minim depășește semnificativ media din multe alte țări europene (între 3.800 și 4.600 de euro, în funcție de canton, pentru că nu există un salariu minim național). Cândva considerată cea mai neutră țară din lume,  Elveția este un caz aparte în Europa, deoarece nu face parte din Uniunea Europeană, iar accesul pentru lucrătorii străini este destul de complicat, dar cu salarii atractive. Un salariu mediu brut depășește 7.000 de euro în anumite domenii.

Ce-i drept, costurile de trai sunt mult mai ridicate în Zurich sau Geneva, comparativ cu restul Europei. Sunt căutați oameni calificați în domenii precum tehnologia, ingineria și finanțele. Românii pot opta pentru posturi de:

  • manager de proiect în domeniul TIC;
  • asistente medicale;
  • muncitori calificați în construcții;
  • chelneri;
  • recepționeri și alt gen de personal în turism;
  • supraveghetori și vânzători în magazine;
  • lucrători în benzinării;
  • operatori în domeniul chimic industrial;
  • asistenți și terapeuți stomatologici;
  • mecanici de echipamente electronice;
  • agenți de recrutare;
  • funcționari;
  • farmaciști.

Toate acestea necesită cunoașterea limbii germane / franceze / engleze. Românii, ca cetățeni ai Uniunii Europene, au permis de ședere în Elveția timp de maximum 6 luni, nefiind necesară viza sau permisul de ședere. După 3 luni, însă, trebuie prezentată o dovadă care să ateste căutarea activă a unui loc de muncă, scrie Adevărul.


Sursa Foto: Shutterstock

Citește și: Țara care le oferă angajaților români un loc de muncă plătit cu 5.500 de euro pe lună. Ce trebuie să facă

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și